A Shopify kiadta a kereskedelem állapotáról szóló első jelentését

A fogyasztók többet költenek egy online vásárlás során, mint az üzletekben való vásárláskor; az utóbbi 12 hónapban 62 millió vevő volt visszatérő vásárló

OTTAWA, Ontario--()--A piacvezető többcsatornás kereskedelmi platform, a Shopify Inc. (NYSE:SHOP) (TSX:SHOP) ma kiadta első globális State of Commerce (A kereskedelem állapota) című jelentését*, amely betekintést nyújt a fogyasztók számára történő közvetlen értékesítésen (direct-to-consumer [DTC]) alapuló kereskedelem és a vásárlói viselkedés rejtelmeibe. Az elmúlt évben a kiskereskedelem területén rendkívüli diszrupció érvényesült, és az ennek következtében átalakult kiskereskedelmi szektorban a fogyasztók és a kereskedők számára új vásárlási és értékesítési lehetőségek állnak rendelkezésre.

"Küldetésünknek tekintjük, hogy mindenki számára megkönnyítsük a kereskedelmet. Ennek a küldetésnek a jegyében készítettük el ezt a jelentést is, hogy közkinccsé tegyük azokat a globális érvényű meglátásokat, amelyek segíthetik a kereskedőket abban, hogy alaposabban megismerjék vásárlóik igényeit" - mondta el Harley Finkelstein, a Shopify operatív vezetője. "A Shopify-nál arra törekszünk, hogy hozzájáruljunk a független vállalkozók következő hullámának sikeréhez, biztosítva számukra az ehhez szükséges eszközöket és ismereteket. Szándékunkban áll a jövőben is hasonló jelentések kiadása, hiszen a Shopify egyre inkább a legáltalánosabban igénybe vett platformmá válik az üzleti vállalkozások kiépítése és a globális kereskedelmi tevékenység elősegítése céljára."

A kereskedelem állapotáról újonnan kiadott jelentésében a Shopify kulcsfontosságú meglátásokat közöl, ideértve a következőket:

- Háború folyik a márkahűség eléréséért, és a nyertesek jutalma az egyre több visszatérő vásárló: Szerte a világon több mint 62 millió vevő vásárolt már ugyanabban a Shopify üzletben kétszer, és a vevők átlagosan 3,8 alkalommal szerzik be a kívánt árut ugyanabban az üzletben.

- A vásárlók nagyon szeretik, ha valamilyen különleges alkalomból (különösen az év végi ünnepek alkalmából) vásárolhatnak, februárban azonban visszaesik a forgalom: A november világszerte a legnagyobb forgalmú hónap, februárban a legkevésbé aktívak a vásárlók, míg az ünnepi bevásárlási szezonon kívül januárban figyelhető meg éves szinten a legnagyobb forgalomnövekedés.

- Az amerikaiak veszik a legtöbb árut, a németek a leggyorsabb vásárlók, a legtöbbet pedig a japánok költik: Az Amerikai Egyesült Államokban a fogyasztók körülbelül kétszer annyi árucikket (6 darabot) vásárolnak, mint bármely más ország lakosai (2-3 árucikk); a németországi vevők hozzák meg a leggyorsabban a vételre vonatkozó döntést online vásárláskor (kevesebb, mint 18 perc alatt döntik el, hogy megvesznek-e valamit), míg a japán fogyasztók költik egy tranzakció keretében a legtöbbet, átlagosan mintegy 142 USA dollárt (szemben az amerikai egyesült államokbeli vásárlókkal, akik mindössze átlagosan körülbelül 81 USA dollárt fizetnek egy-egy online vásárláskor).

- Mobiltelefon, táblagép vagy asztali számítógép? A földrajzi elhelyezkedés befolyásolja a fogyasztók vásárlási szokásait: Brazíliában a fogyasztók az asztali számítógépeknél jobban szeretik a mobileszközöket használni, míg Dániában, Írországban, Malajziában, Marokkóban, Hollandiában, Új-Zélandon, Szingapúrban és Vietnámban a mobileszközökkel szemben inkább a táblagépeket részesítik előnyben az online vásárlók. Ugyanakkor az USA-ban, Ausztráliában, Kanadában, Kínában és az Egyesült Királyságban a vásárlások közel azonos száma történik táblagépek, asztali számítógépek és mobileszközök használatával.

- A közösségi oldalak hasznosak a termék felfedezése szempontjából, de a legtöbb vásárló máshol szerzi be az árucikkeket: Az online üzletekből történik a vásárlások 80%-a, amely után a leggyakoribb beszerzési forrás az árusítóhely (point of sale [POS]).

A Shopify State of Commerce jelentésében leírt további meglátások megismeréséhez kérjük, töltse le a jelentést ide kattintva.

Amit a Shopify-ról tudni kell…

A Shopify többcsatornás, piacvezető kereskedelmi platform. A kereskedők a Shopify használatával megtervezhetik, elindíthatják és kezelhetik üzletüket, számos értékesítési csatornát igénybe véve, ideértve az internetet, mobileszközöket, közösségi oldalakat, piactereket, fizikai üzleteket és ún. pop-up (ideiglenes, szezonális) boltokat is. A platform ugyanakkor rendkívül hatékony eszközöket biztosít a kereskedők számára a támogató (back office) tevékenységekhez is, és üzletmenetük minden mozzanatát, kezdve a fizetésektől egészen az árukiszállításig, egyetlen felületen láthatják és kezelhetik ügyfeleink. A Shopify platform létrehozásakor prioritásként kezeltük a megbízhatóságot és skálázhatóságot, azzal a céllal, hogy egyszerű és felhasználóbarát vállalkozási szintű technológiákat biztosítsunk bármely méretű vállalkozás számára. A Shopify, amelynek központja Ottawában, Kanadában működik, jelenleg több mint 800000 üzleti vállalkozást támogat körülbelül 175 országban, és olyan márkák tekintik megbízható partnerüknek, mint a Unilever, a Kylie Cosmetics, az Allbirds, az MVMT és számos egyéb neves cég.

*Ez a jelentés a következő adatokon alapul: a Shopify-on való vásárlásokról 2018 áprilisától 2019 áprilisáig tartó időszakban gyűjtött globális értékesítési adatok egy alcsoportja; adatok egy globális online felmérésből, melyben 2019 márciusában 3832 Shopify kereskedő vett részt; valamint adatok egy 2018 decemberében végzett kvantitatív és kvalitatív kutatásból, amely a kanadai és amerikai egyesült államokbeli fogyasztók vásárlási szokásait vizsgálta közvetlen megkérdezés, valamint egy 2653 fogyasztóra kiterjedő online felmérés segítségével.

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendo a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.

Julie Nicholson
Director of Communications