A Mary Kay Inc. Richard R. Rogers gyártó/kutatási és fejlesztési központja LEED® Silver minősítést kapott

The Richard R. Rogers (R3) Manufacturing / R&D Center opened in November 2018. (Photo: Mary Kay Inc.)

DALLAS--()--A létesítmény, amely 2018 novemberében nyitotta meg kapuit, a második Mary Kay projekt, amely elnyerte a széles körben elismert LEED tanúsítványt - A vállalati társadalmi felelősségvállalás terén a vezető nemzetközi cégek közé tartozó Mary Kay Inc. ma bejelentette, hogy a Texas államban, Lewisville városában felépített gyártó létesítménye, a Richard R. Rogers (R3) gyártó/kutatási és fejlesztési központ LEED Silver (Ezüst) minősítést kapott. A mintegy 42000 négyzetméter alapterületű épületben, amely 2018 novemberében nyitotta meg kapuit, a legkorszerűbb K+F laboratóriumok és a legfejlettebb gyártási technológiákat alkalmazó gyártócsarnokok működnek. A központ teljes egésze a fenntartható, környezetbarát építési módszerek következetes alkalmazásával épült.

A LEED, azaz Leadership in Energy and Environmental Design a világon a legszélesebb körben alkalmazott zöldépület-minősítési rendszer, amelyet az amerikai egyesült államokbeli U.S. Green Building Council (USGBC) hozott létre. A LEED minősítést olyan projektek nyerhetik el, amelyeknek tervezése, építése, fenntartása és működtetése az emberi egészségre ártalmatlan anyagok és a leghatékonyabb módszerek használatával, fenntartható módon történik.

"A Mary Kay-nél tudatában vagyunk annak, hogy minden ma meghozott döntésünk kihatással lesz azoknak a közösségeknek a jövőjére, ahol élünk és dolgozunk, és meghatározza alkalmazottaink és független értékesítési munkatársaink jövőbeli élet- és munkakörülményeit is" - magyarázta Chaun Harper, a Mary Kay gyártási vezetője. "Az R3 létesítmény LEED minősítése újabb bizonyítéka vállalatunk társadalmi felelősségvállalás iránti elkötelezettségének: annak a törekvésünknek, hogy ígéretes lehetőségek biztosításával, az emberek életét befolyásoló tevékenységekhez való felelősségteljes hozzáállással, és ami a legfontosabb, fenntartható módszerek alkalmazásával jobbá tegyük az emberek életét."

Az alkalmas észak-texasi helyszínek azonosítását célzó, rendkívül alapos kutató munkát követően a Mary Kay Inc. 2016. szeptember 13-án kezdte meg az R3 építését, pontosan 53 évvel azt a napot követően, amikor Mary Kay Ash egy kis dallasi üzlet megnyitásával útjára indította megálmodott vállalatát. A projekt több kulcsfontosságú tervezési és építési szempont értékelése alapján nyerte el az ezüst fokozatú LEED minősítést, beleértve az alábbiakat:

• Helyszín: A létesítmény kevesebb, mint fél kilométerre helyezkedik el a létesítményben dolgozók által igénybe vett két vagy több tömegközlekedési, egyetemi/oktatási intézményi vagy magán buszjárat egy vagy több megállójától.
  • Hősziget-hatás: A súlyozott födémfelület 100%-ának napfény- és hővisszaverési mutatója (Solar Reflectance Index [SRI]) 95.
  • Vízhasználat: A létesítmény ivóvíz-felhasználása 33,96%-kal alacsonyabb, ami évente megközelítőleg 34600 hektoliter ivóvíz-megtakarítást eredményez.
  • Energiamegtakarítás: A létesítmény 13,48%-os energiaköltség-megtakarítást ér el olyan stratégiák megvalósításával, mint az energiahatékony világítás, hőmérséklet-szabályozás és a 2021-ig felhasznált elektromos energia 100%-ának megújuló energiaforrásokból való beszerzése.
  • Az R3 a második Mary Kay projekt, amely elnyerte a nagy presztízsű LEED minősítést. 2018-ban a Mary Kay China Shanghaiban található központja LEED 4-es rendszer szerint Gold (Arany) minősítést érdemelt ki.

"Alapítónktól, Mary Kay Ashtől egy nyilatkozatában a következőket hallhattuk: "Úgy hiszem, az egyik legfontosabb feladatunk az, hogy minden tőlünk telhetőt megtegyünk bolygónk megmentése érdekében. A Mary Kay azért számít az egyik vezető vállalatnak a környezettudatos tevékenység szempontjából, mert tudjuk, hogy amit ezért teszünk, az helyes" - mondta el Chaun Harper, a Mary Kay gyártási vezetője, majd hozzátette: "Mi a Mary Kay-nél komolyan vesszük alapítónk útmutatását. Elkötelezettek vagyunk az iránt, hogy az eljövendő generációk számára egy egészségesebb, zöldebb és fenntarthatóbb jövőt építésünk fel."

Amit a Mary Kay-ről tudni kell…

Több mint 55 évvel ezelőtt Mary Kay Ash, egyikeként azoknak a nőknek, akiknek sikerült áttörni a nők vezető pozíciókba kerülését akadályozó, sokszor "láthatatlan" korlátokat, három cél teljesítését tűzte ki az általa létrehozott szépségápolási cég elé: biztosítson ígéretes lehetőségeket a nők számára, gyártson ellenállhatatlan termékeket és tegye jobbá a világot. Ez az álom szolgált alapul annak a ma már több milliárd dolláros bevételt elérő vállalatnak a felépítéséhez, amely mintegy 40 országban több millió független szépségápolási tanácsadó munkatárs közreműködésével értékesíti termékeit. A Mary Kay elkötelezett a szépségápolási termékek tudományos alapjait biztosító kutatások és innovatív bőrápolási, dekorkozmetikai és táplálékkiegészítő termékek előállítása iránt. A Mary Kay Alapítványon (Mary Kay FoundationSM) keresztül a vállalat ez idáig több mint 78 millió USA dollárt adományozott rákkutatási célokra, valamint a családon belüli erőszak áldozatai számára létesített menedékházak létesítése céljára. Mary Kay Ash eredeti elképzelése továbbra is fényesen ragyogó vezércsillag számunkra - és ennek az elképzelésnek a megvalósításához minden egyes eladott rúzs egy lépéssel közelebb juttatja cégünket.

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.

Mary Kay Inc. Corporate Communications
marykay.com/newsroom