MyHeritage utvides til Helse; Lanserer ny DNA-test som tilbyr omfattende og personlig helseinnsikt for forbrukere

Den nye MyHeritage DNA Helse+Aner-testen gir omfattende helserapporter om forhold som påvirkes av genetikk, inkludert hjertesykdom, brystkreft, type 2 diabetes og Alzheimers sykdom

MyHeritage utvides til Helse; Lanserer ny DNA-test som tilbyr omfattende og personlig helseinnsikt for forbrukere (Graphic: Business Wire)

TEL AVIV, Israel og LEHI, Utah--()--MyHeritage, den ledende globale tjenesten for familiehistorie og DNA-testing, kunngjorde i dag en stor utvidelse av DNA-produktlinjen med lanseringen av MyHeritage DNA Helse+Aner-testen. Testen gir en ny dimensjon av genetisk innsikt med omfattende helserapporter som kan styrke fremtidige helse- og livsstilsvalg. Det er en utvidelse av den nåværende MyHeritage DNA-testen, og inkluderer sine søylefunksjoner: en prosentvis nedbryting av etnisk opprinnelse og samsvar med slektninger gjennom delt DNA. MyHeritage er nå det eneste globale DNA-selskapet for forbrukere som tilbyr et omfattende helse- og aneprodukt på over 40 språk.

Lanseringen av Helse+Aner-produktet skiller MyHeritage som den eneste hovedtjenesten som forbinder forbrukerens fortid, nåtid og fremtid. MyHeritage sin integrerte produktserie gjør det mulig for brukerne å oppdage sin familiehistorie og etnisk opprinnelse, finne nye slektninger og motta verdifull innsikt som kan bidra til å håndtere livsstil valg om helsen som kan påvirke deres fremtid.

"Vår MyHeritage DNA Helse+Aner-test er neste skritt i utviklingen av MyHeritage. Etter 16 år med å hjelpe mennesker gjennom familiehistorie-forskning og genetisk slektsforskning, er vi glade for å utvide vårt oppdrag ved å prøve å forbedre og også redde liv. Vår visjon er å integrere våre vellykkede familiehistorie teknologier med det nye helseproduktet på innovative måter som bringer arv og arvelighet til å levere dypere innsikt for våre brukere,” sier Gilad Japhet, grunnlegger og administrerende direktør i MyHeritage. "Vi er stolte over å være en del av en bevegelse for å demokratisere helsetjenester globalt og gjøre genetisk testing tilgjengelig for millioner av mennesker, og la dem oppdage hva som gjør dem unike."

MyHeritage DNA Helse+Aner-test gir helserapporter som viser at brukeren har risiko for å utvikle eller bære genetiske sykdommer. Rapporter inkluderer tilstander der spesifikke gener bidrar til risiko, slik som arvelig brystkreft, Alzheimers sykdom med sen debut, og sen oppstått Parkinsons sykdom; tilstander assosiert med flere gener, for eksempel hjertesykdom og type 2 diabetes; og rapporter om bærerstatus på sykdommer som kan overføres fra et par til sine barn, for eksempel Tay-Sachs sykdom og cystisk fibrose.

I alt dekker MyHeritage sin Helse+Aner-test en av de mest omfattende forholdene som tilbys av en hjemme-DNA-test: 11 genetiske risikorapporter, inkludert en arvelig brystkreft (BRCA) -rapport som tester 10 patogene varianter; 3 polygeniske risikorapporter; og 15 bærer statusrapporter.

Verdens helseorganisasjon identifiserer kardiovaskulær sykdom som verdens største dødsårsak. Dette gjør MyHeritage sin unike rapport for hjertesykdoms-risiko spesielt gunstig. Denne rapporten er basert på en banebrytende metode som kalles Polygenetisk Risikoscore som undersøker hundrevis, og i noen tilfeller tusenvis av varianter over hele genomet.

I tillegg til hjertesykdom inneholder Helse+Aner-produktet også en Polygen Risikoscore for type 2 diabetes, en tilstand som har økt betydelig i utbredelsen de siste tiårene, og påvirker nå hundrevis av millioner mennesker over hele verden og 40% av amerikanerne i løpet deres levetid . MyHeritage er også unik i å gi en tredje polygene risikoscore for brystkreft, som gir en risikovurdering for brystkreft når ingen av BRCA-varianter som MyHeritage tester for finnes. MyHeritage er for øyeblikket det eneste store hjemme-DNA-testfirmaet som tilbyr polygene risikoreduksjoner for flere tilsstander, og flere polygoniske risikorapporter vil bli lagt til kort tid etter produktets første utgivelse. De tre første polygene risikoreduksjonene støtter kun populasjoner med europeiske forfedre, men selskapet har begynt å utføre forskning for å tillate at de polygene rapportene dekker et bredere spekter av populasjoner i fremtiden.

Det nye produktet er basert på robust vitenskapelig forskning utført av MyHeritages vitenskapsteam ledet av MyHeritages Chief Science Officer, Dr. Yaniv Erlich. Det har vært i utvikling i to år og utnytter selskapets voksende ekspertise innen genomikk. MyHeritage sin kompetanse innen forbrukergenetikk har ført til veksten av DNA-databasen til 3 millioner mennesker på under to og et halvt år. For å balansere behovene til genetisk slektsforskning og helsetesting, har MyHeritage spesialdesignet en ny DNA-brikke ved hjelp av Illuminas Global Screening Array (GSA). Den nye brikken gir MyHeritage fleksibiliteten til å legge til rapporter for flere sykdommer, uten at brukerne må teste deres DNA en gang til. Flere nye helsesrapporter er allerede på vei for utgivelse de kommende månedene etter selskapets strenge valideringsprosesser.

MyHeritage DNA Helse+Aner-test er en laboratorie utviklet test, behandlet i en CLIA-sertifisert og CAP-godkjent DNA-lab i Texas. Hjemme-DNA-testen er en enkel og smertefri kinnpinne, og krever ikke å spytte som noen andre tester gjør, noe som gjør den mer egnet og praktisk for alle befolkninger, inkludert eldre mennesker.

Personvern er strengt håndhevet. Alle helsedata er beskyttet av den sikreste beskyttelse man kan få i tidens mest moderne teknologi av kryptering. Helsesrapport-data er sikret ved hjelp av ekstra passordbeskyttelse og er så sikker at selv MyHeritage-ansatte ikke kan få tilgang til det. MyHeritage har aldri lisensiert eller solgt brukerdata, og har forpliktet seg til aldri å gjøre det uten å få brukerens samtykke. MyHeritage er det eneste forbruker-DNA-selskapet som har lovet å aldri selge data til forsikringsselskaper. Det gjelder også en streng politikk for å forby bruk av dets DNA-tjenester av politimyndighetene.

MyHeritage DNA Helse+Aner-settet er tilgjengelig til 1899 NOK + frakt. Brukere som allerede har kjøpt en MyHeritage DNA-test for etnisitet og slektssammensetning, kan oppgradere for å motta helserapporter for 1110 NOK. For å bestille, besøk nettstedet MyHeritage DNA. Et årlig helseabonnement er tilgjengelig som tilleggsutstyr til det nye DNA-settet, som gir brukerne tilgang til nye helserapporter etter hvert som de blir utgitt. Som en spesiell fordel for lanseringen, er helseabonnementet for tiden tilbudt gratis de første tolv månedene, og brukerne kan kansellere det når som helst.

Det nye helseproduktet er ikke ment til å diagnostisere, forebygge eller behandle noen sykdom eller tilstand, eller fortelle brukerne noe om deres nåværende helsetilstand i mangel av medisinsk og klinisk informasjon. Produktet er heller ikke ment for å ta medisinske beslutninger, inkludert resepter eller dosering av medisiner. Brukere kan skaffe seg ytterligere informasjon og tjenester fra legen, en genetisk rådgiver eller et annen helsepersonell for å få diagnostiske resultater angående forholdene eller sykdommene som er angitt i MyHeritage DNA-helserapportene. Helserapporten gir informasjon om genetisk risiko basert på vurdering av spesifikke genetiske varianter, men rapporterer ikke om brukernes totale genetiske profil. Helserapporten registrerer ikke alle genetiske varianter knyttet til en gitt sykdom, og fraværet av en testet variant utelukker ikke tilstedeværelsen av andre genetiske varianter som kan være relatert til sykdommen. For de fleste sykdommer er kjente gener bare ansvarlige for en del av den samlede risikoen. Andre faktorer som miljø og livsstil kan påvirke risikoen for å utvikle en gitt sykdom og, avhengig av tilstanden, kan være mer relevante prediktorer. Dersom en brukers data indikerer at brukeren ikke har forhøyet genetisk risiko for en sykdom eller tilstand, bør dette ikke tolkes slik at brukeren kan med sikkerhet utvikle sykdommen eller tilstanden. Det motsatte er også sant; hvis en brukers data indikerer at brukeren har en forhøyet genetisk risiko for en sykdom eller tilstand, betyr det ikke at brukeren vil definitivt utvikle sykdommen eller tilstanden. Eventuelle funn i helserapportene skal bekreftes og suppleres med ytterligere medisinsk og klinisk testing som anbefalt av et helsepersonell.

MyHeritage DNA Helse+Aner-test er tilgjengelig globalt, med unntak av noen få land som ikke tillater helsemessig genetisk testing av forbrukere. Samlet er MyHeritage DNA Helse+Aner-test nå den genetiske testen for helse tilgjengelig i flest antall språk og med den bredeste globale rekkevidden.

Om MyHeritage

MyHeritage er den ledende globale oppdagelsesplattformen for å utforske familiehistorie, avdekke etnisk opprinnelse, finne nye slektninger og få verdifull helseinnsikt. Med sofistikerte sammenstilling teknologier og milliarder av internasjonale historiske dokumenter, gir MyHeritage brukere mulighet til å bygge sine familietrær og gjøre spennende familieforbindelser. MyHeritages teknologisk avanserte og rimelige produkt, MyHeritage DNA+Aner-testen, avslører etnisk opprinnelse og finner slektninger med en enkel kinnpinne. MyHeritage DNA ble lansert i 2016, og ble en av verdens største forbruker-DNA-databaser med 3 millioner mennesker. Den nye MyHeritage DNA Helse+Aner-testen legger til omfattende helserapporter, noe som er unikt for MyHeritage. Testen hjelper folk å forstå hvordan deres genetikk kan påvirke helsen, slik at de kan ta valg basert på informasjon fra testen for å forbedre deres fremtid. Som verdens eneste integrerte tjeneste som kombinerer slektshistorie og DNA-testing for slektsforskning og helse, er MyHeritage unikt posisjonert for å tilby brukerne en meningsfylt oppdagelses erfaring som forener fortid, nåtid og fremtid. MyHeritage er tilgjengelig på 42 språk, og har 103 millioner registrerte brukere, 45 millioner familietrær og 9,7 milliarder historiske dokumenter. MyHeritage er den mest populære DNA-testen og slektshistorie-tjenesten i Europa, og vi var hovedsponsor av Eurovision Song Contest 2019. www.myheritage.no

Contacts

MyHeritage
Aaron Godfrey
VP Marketing
Phone: 917-725-5018
Email: pr@myheritage.com

Contacts

MyHeritage
Aaron Godfrey
VP Marketing
Phone: 917-725-5018
Email: pr@myheritage.com