Nieuwe kunstmatige intelligentietoepassing Veeva Andi vanaf nu beschikbaar

Veeva Andi verwerkt inzichten en suggesties binnen Veeva CRM en maakt het voor life sciences gemakkelijk om AI te adopteren en te verbeteren

Veeva Andi used with the new Customer Journeys capability in Veeva CRM helps companies drive the best action at the right customer stage. (Graphic: Business Wire)

BARCELONA, Spanje--()--Veeva Systems (NYSE:VEEV) heeft vandaag Veeva Andi geïntroduceerd, een nieuwe kunstmatige intelligentie (AI)-toepassing die op maat gemaakte inzichten en suggesties direct in Veeva CRM integreert voor intelligente klantenbetrokkenheid.

Veeva Andi maakt deel uit van de Veeva CRM Suite, waardoor het eenvoudig is om AI in het meest gebruikte CRM-platform in de branche toe te passen, te implementeren en te verbeteren. Met de unieke mogelijkheid om hun AI-oplossing te controleren en te beheren, hebben life sciences bedrijven de kracht om de juiste boodschap in het juiste kanaal op het juiste moment af te leveren voor een verbeterde klantervaring.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Roger Villareal
Veeva Systems
+1 925 264 8885
roger.villareal@veeva.com

Kiran May
Veeva Systems
+44 796 643 2912
kiran.may@veeva.com

Contacts

Roger Villareal
Veeva Systems
+1 925 264 8885
roger.villareal@veeva.com

Kiran May
Veeva Systems
+44 796 643 2912
kiran.may@veeva.com