Andersen Global rozszerza swoją działalność w Afryce

Kancelaria Moribame Matthews zawarła umowę o współpracy z Andersen Global.

SAN FRANCISCO--()--Kancelaria Moribame Matthews z siedzibą w Botswanie zawarła umowę o współpracy z Andersen Global. Kancelaria Moribame Matthews jest pierwszym podmiotem w Botswanie, który zdecydował się na współpracę z Andersen Global, natomiast Botswana jest już jedenastym afrykańskim krajem, w którym Andersen Global zaznacza swoją obecność.

Założona w 2007 roku kancelaria Moribame Matthews świadczy usługi w zakresie prawa spółek i prawa handlowego, własności nieruchomości, papierów wartościowych, własności intelektualnej, windykacji, obsługi postępowań sądowych i arbitrażowych zarówno dla firm, jak i dla klientów indywidualnych. Kancelaria świadczy usługi na rzecz przedstawicieli sektora: bankowości, ochrony zdrowia, hotelarstwa i turystyki, inżynierii, budownictwa, górnictwa, przemysłu energetycznego, nieruchomości, rynków kapitałowych i finansowych.

„Wiemy, że Andersen Global wysoko podnosi nam poprzeczkę, ale możliwość współpracy z wysokiej klasy, renomowanym afrykańskim zespołem Andersen jest dla nas zaszczytem, choć wiemy, że niesie to również za sobą ogromną odpowiedzialność” – powiedział Kgaotsang Matthews, partner zarządzający w Moribame Matthews. „Przez ostatnie 12 lat szczyciliśmy się naszym profesjonalizmem, sprawnością i najwyższej jakości obsługą klienta na tym jedynym w swoim rodzaju rynku. Teraz jesteśmy gotowi do zrobienia kolejnego kroku na drodze ku rozszerzeniu naszej oferty usługowej i zdobywaniu klientów na całym świecie.”

„Kancelaria Moribame Matthews dodaje nowy wymiar do naszej strategii rozwoju w Afryce i zwiększa nasze możliwości bezproblemowego zapewniania naszym klientom szerokiego wachlarza usług zarówno w Afryce, jak i na całym świecie” – powiedział Mark Vorsatz, prezes Andersen Global i dyrektor naczelny Andersen Tax LLC. „Ta współpraca jest odpowiedzią na potrzeby ważnego rynku i stanowi dla nas źródło niekończących się możliwości.

Andersen Global jest międzynarodowym stowarzyszeniem skupiającym odrębne prawnie i niezależne kancelarie prawne i podatkowe z całego świata. Od czasu założenia w 2013 r. w Stanach Zjednoczonych przez kancelarię Andersen Tax LLC stowarzyszenie zwiększyło zasięg na całym świecie i obecnie skupia ponad 4,5 tys. specjalistów z kancelarii członkowskich i współpracujących w ponad 140 lokalizacjach.

Megan Tsuei
Andersen Tax