A P&G újabb partnerségi megállapodást kötött a környezetterhelés csökkentése és a pálmaolaj-ellátói láncába tartozó kisgazdálkodók megélhetésének javítása érdekében

To further our commitment to drive a more sustainable future, P&G has announced a new collaboration with MALAYSIA INSTITUTE FOR SUPPLY CHAIN INNOVATION (MISI), INTERNATIONAL PLANT NUTRITION INSTITUTE (IPNI) and YARA INTERNATIONAL to help improve the livelihood of smallholders within the P&G palm supply chain in Malaysia. (Graphic: Business Wire)

Cincinnati--()--A Föld hete tiszteletére, valamint a fenntarthatóbb jövő megvalósítása iránti elkötelezettsége jegyében a Procter & Gamble Company (NYSE:PG) bejelentette, hogy új együttműködési megállapodást kötött a MISI-vel (Malaysia Institute for Supply Chain Innovation), az IPNI-vel (International Plant Nutrition Institute) és a Yara Internationallel a P&G malajziai pálmaolaj-ellátóláncába tartozó kisgazdálkodók megélhetésének javítása érdekében. A 2015 és 2018 közt sikeresen lefolytatott kísérleti projektet követően a Vállalat most kibővíti a független kisgazdálkodókat célzó programot azzal a céllal, hogy képzés és a kategóriájukban a legjobb, fenntarthatóbb mezőgazdasági módszerek bevezetése révén növelje pálmagyümölcs-hozamukat.

A P&G elkötelezett a pálmaolaj felelős beszerzése iránt, és bejelentette, hogy a pálmaolaj-termelő kisgazdálkodók megélhetésének javítása Ambition 2030 elnevezésű programja környezeti fenntarthatósági céljainak egyike. Jelenleg a világon előállított pálmaolaj mintegy 40%-át a kisgazdálkodók biztosítják, sokuk azonban nem rendelkezik mélyreható mezőgazdasági ismeretekkel, és sok esetben korlátozott a hozzáférésük a mezőgazdasági erőforrásokhoz, így nem tudják a legtöbbet kihozni a tevékenységükből.

A kísérleti projekt fő feladata mintegy 2000 malajziai, Dzsohor állambeli kisgazdálkodó helyzetének és eszközellátottságának feltérképezése volt. A felmérés sikeres elvégzését követően a program folytatásaként most 250 oktató gazdaságot hoznak létre, amelyek részét fogják képezni egy, a P&G által irányított innovációs rendszernek. Ezek a gazdaságok közösségi erőforrásközpontokként fognak működni annak érdekében, hogy elősegítsék a gazdaságok bevételének növekedését és terjesszék a jó mezőgazdasági gyakorlatot mintegy 10000 kisgazdálkodó körében az elkövetkezendő öt évben. A projekt célja a hozamok 30-50%-kal való növelése, a kisgazdálkodók megélhetésének javítása és a fenntartható termelési gyakorlat biztosítása a P&G pálmaolaj-ellátási láncában.

"Hiszünk abban, hogy javára lehetünk az emberiségnek, és elősegíthetjük az ágazat növekedését. Ez a program jó példája a hosszú távú fenntarthatóságért tett erőfeszítések iránti elkötelezettségünknek" - mondta Jack Ryan, a P&G Chemicals alelnöke. "Büszkék vagyunk a Malajziában végzett munkánkra, mivel az egyrészt a helyi közösség javát szolgálja, másrészt lehetővé teszi számunkra, hogy világszerte kielégítsük az általunk kiszolgált, fenntarthatóbb termékeket igénylő fogyasztók igényeit."

A 250 oktató gazdaság gazdálkodói közvetlen támogatást kapnak agronómusoktól és a fenntarthatóság terén szakértőnek számító tisztviselőktől, továbbá gyakorlati támogatást technikai tanácsadóktól. Az őket támogató szakemberekkel együttesen a gazdálkodók a 250 oktató gazdaságban bevezetik a kategóriájukban a legjobb gazdálkodási módszereket, ideértve a betakarítás optimalizálását, a műtrágyázás megtervezését és a költségvetés kezelését. Cserébe ezek a kisgazdálkodók a továbbiakban oktatási központként működtetik gazdaságukat, és továbbadják az általuk tanultakat a közösségükhöz tartozó többi gazdálkodónak.

A P&G hisz abban, hogy ezek az erőfeszítések segítenek a kisgazdálkodóknak az előrelépésben és a helyes irány megtalálásában, és hozzásegítik őket a hosszú távon is sikeres gazdálkodáshoz. A rendszer fenntarthatóságát a kisgazdálkodók, a pálmaolaj-feldolgozók és a műtrágya-ellátási lánc tagjainak közös érdekei biztosítják. A cél a gazdaságok termelékenységének javítása és a fenntartható pálmaolaj- és pálmamagolaj-ellátás iránti folyamatosan növekvő igények kielégítése.

Amit a Procter & Gamble-ről tudni kell…

A P&G világszerte megbízható és magas minőségű termékekkel áll a fogyasztók rendelkezésére. A vállalat vezető márkái közt szerepel többek közt az Always®, az Ambi Pur®, az Ariel®, a Bounty®, a Charmin®, a Crest®, a Dawn®, a Downy®, a Fairy®, a Febreze®, a Gain®, a Gillette®, a Head & Shoulders®, a Lenor®, az Olay®, az Oral-B®, a Pampers®, a Pantene®, az SK-II®, a Tide®, a Vicks® és a Whisper®. A P&G vállalatcsalád tagjai mintegy 70 országban működnek szerte a világon. A P&G-re és márkás termékeire vonatkozó legfrissebb információkért kérjük, keresse fel a http://www.pg.com internetes oldalt.

Amit a MISI-ről (Malaysia Institute for Supply Chain Innovation) tudni kell…

A malajziai Shah Alamban, Kuala Lumpur közelében működő Malaysia Institute for Supply Chain Innovation (MISI) egyike a MIT Global SCALE (Supply Chain and Logistics Excellence [Globális ellátólánci és logisztikai kiválóság]) elnevezésű kiválóságiközpont-hálózatba tartozó hat központnak. Az intézetet Malajzia kormánya a Massachusetts Institute of Technology (MIT) közreműködésével hozta létre. A MIT Global SCALE hálózat egy vezető kutatási és oktatási intézményekből álló nemzetközi szövetség, amelynek célja az ellátási láncok és a logisztika globális fejlődésének biztosítása és az globális innováció elősegítése és terjesztése e területeken.

Amit a Yara-ról tudni kell…

A Yara küldetése a világ felelős táplálását és a Föld védelmét szolgáló tudás bővítése, az együttműködő társadalom létrejöttének elősegítése és egy éhezés nélküli, a természetet tiszteletben tartó bolygó megteremtése. Az e célok iránti elkötelezettsége jegyében szervezetünk vezető szerepet vállalt a precíziós mezőgazdaságot szolgáló digitális gazdálkodási eszközök fejlesztésében, és szorosan együttműködik az élelmiszer-értékláncba tartozó számos partnerrel az éghajlathoz alkalmazkodó haszonnövény-táplálási megoldások kidolgozásában. Továbbá elkötelezettek vagyunk a fenntartható ásványi alapú műtrágyák előállítása iránt is. Nyitott, a sokszínűségre és társadalmi befogadásra épülő gazdálkodási kultúra meghonosításáért küzdünk, amely biztonságot nyújt és elősegíti a felelős magatartást alkalmazottaink, beszállítóink, üzleti partnereink és a társadalom minden tagja számára. Az 1905-ben Európában az egyre terjedő éhezés kiküszöbölése céljából létrehozott Yara világszerte 17000 alkalmazottat foglalkoztat több mint 60 országban. A Yara pénzügyi beszámolója szerint 2018-ban jövedelme elérte a 12,9 milliárd USA dollárt. www.yara.com

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.

Contacts

P&G Contact:
Robyn Schroeder
P&G Global Communications
Email: Schroeder.rm@pg.com

Contacts

P&G Contact:
Robyn Schroeder
P&G Global Communications
Email: Schroeder.rm@pg.com