A Starbucks és az Alibaba Csoport stratégiai partnerségi megállapodást kötött, melynek célja a kínai kávézási szolgáltatások és a kávézók vendégeinek nyújtott kávézási élmény átformálása

  • A mindkét cég történetében fontos mérföldkőnek számító megállapodás alapján a Starbucks és az Alibaba készen áll arra, hogy szoros együttműködésük révén páratlan "Starbucks élményben" részesítse a kínai Starbucks kávézók vendégeit.
  • A Starbucks az Alibaba ökoszisztémájának kulcsfontosságú üzleti egységeivel (ideértve az Ele.me-t, a Hema-t, a Tmallt, a Taobaot és az Alipay-t) együttműködve minden eddiginél különlegesebb "Starbucks élményt" szeretne biztosítani kínai vendégeinek:
    • Az együttműködő felek tervei szerint az Ele.me ún. "on-demand" (igény szerint használható) platformja segítségével kísérleti házhozszállítási szolgáltatást indítanak el Pekingben és Shanghaiban 2018 szeptemberében, és 2018 végéig a házhozszállítási programot 30 városra és több mint 2000 kávézóra terjesztik ki.
    • A Hema szupermarketekben a Starbucks és a Hema felállítanak egy kifejezetten a Starbucks megrendelések teljesítése céljára tervezett egységet ("Starbucks Delivery Kitchens" [Starbucks házhozszállítási konyhák]), melynek révén bővülnek a Starbucks termékek házhozszállítási lehetőségei, és amely ugyanakkor biztosítja, hogy a Starbucks kávézókon kívül is a legmagasabb minőségű kávézási élményben részesülhessenek a Starbucks vendégei.
  • A vállalatok együttműködésének keretében olyan különleges virtuális Starbucks üzletek jönnek létre, amelyek a Starbucks és az Alibaba ökoszisztémájába tartozó több platform integrálásával kiemelkedő minőségű, zökkenőmentesen használható és tökéletesen testreszabott online teret biztosítanak a cégek ügyfelei számára a regisztrációhoz, a törzsvásárlói kedvezmények felhasználásához és számos egyéb különféle szolgáltatás igénybe vételéhez.

At a press conference in Shanghai today, Starbucks and Alibaba Group unveiled details of a strategic partnership that will enable a seamless Starbucks Experience and transform the coffee industry in China. Collaborating across key businesses, including Ele.me, Hema, Tmall, Taobao and Alipay, Starbucks will pilot delivery services beginning September 2018, establish “Starbucks Delivery Kitchens” in Hema and integrate multiple platforms to co-create an unprecedented virtual Starbucks store. The partnership promises to give an even more personalized online Starbucks Experience for Chinese customers. (Photo: Business Wire)

SHANGHAI, Sencsen, Kína--()--A Starbucks Coffee Company (a továbbiakban "Starbucks") (NASDAQ: SBUX) és az Alibaba Group Holding Ltd. (a továbbiakban "Alibaba") (NYSE: BABA) ma bejelentette, hogy együttműködésük elmélyítése érdekében "Új kiskereskedelmi" stratégiai partnerségi megállapodást kötöttek, amelynek célja a kínai kávézási szolgáltatások átalakítása, és amely ugyanakkor lehetővé teszi, hogy a Starbucks vendégei Kínában is bárhol átélhessék a "Starbucks élményt". A Starbucks beszámolt új terveiről, miszerint az Alibaba ökoszisztémájának kulcsfontosságú üzleti egységeivel (ideértve az Ele.me-t, a Hema-t, a Tmallt, a Taobaot és az Alipay-t) együttműködve 2018 szeptemberében elindít egy kísérleti házhozszállítási szolgáltatást. E célból felállít egy új egységet "Starbucks Delivery Kitchens" néven, amely a házhozszállítási szolgáltatás keretében megrendelt italokat/ételeket készíti el, továbbá kínai partnerének támogatásával több platform integrálása révén létrehoz egy különleges, virtuális Starbucks üzletet, amely páratlan és tökéletesen személyre szabott online "Starbucks élményt" biztosít a cég kínai ügyfeleinek.

A most bejelentett megállapodás történelmi jelentőségű lépés a két ikonikus, globális vállalat életében, mely mindkét fél számára lehetőséget kínál arra, hogy sajátságos, egyedi kiskereskedelmi és technológiai erősségeiket kihasználva forradalmasítsák az ügyfeleiknek nyújtott vásárlói élményt. Az Alibaba ökoszisztémája és az Új kiskereskedelmi megállapodás alapján létrehozott infrastruktúra révén a Starbucks még tökéletesebb Starbucks élményt tud majd nyújtani a kávézóiba látogató vendégeinek és online ügyfeleinek egyaránt.

"A több mint 45000 kínai partnerünk segítségével biztosított kiemelkedő vásárlói élménynek köszönhetően a Starbucks Kínában gyorsabban növekszik, és több innovatív projektet valósít meg, mint bárhol máshol a világon" - mondta el Kevin Johnson, a Starbucks Coffee Company elnök-vezérigazgatója. "Az Alibabával létrejött, mindkét fél számára számos változást hozó, szoros együttműködés révén lehetőségünk nyílik arra, hogy átalakítsuk a kiskereskedelmi üzletmenetet, így a megállapodás fontos mérföldkő számunkra a kínai fogyasztók várakozásaink felülmúlását célzó erőfeszítéseink szempontjából. A Starbucks China minden bizonnyal követendő példa lesz szervezetünkben, és én biztos vagyok abban, hogy a Starbucks kínai csapata sikeresen megvalósítja a tervezett újításokat, tovább növelve a Starbucks élmény intenzitását."

Daniel Zhang, az Alibaba Csoport vezérigazgatója a következőket nyilatkozta: "A Starbucks jóval több, mint egy kiváló kávét kínáló kávézó, és cégeink elkötelezettek annak a közösen kialakított elképzelésnek a megvalósítása iránt, melynek célja a kínai kávézási kultúra innováció és új technológiák bevezetése révén való átformálása. Az Alibaba nagy izgalommal tekint a Starbucks-szal folytatott együttműködés kiterjesztése elé, melynek keretében modern, Új kiskereskedelmi infrastruktúránkra és erős digitális pozícióinkra támaszkodva kiemelkedő élményben részesíthetjük fogyasztóinknak. Ez az új együttműködési megállapodás is igazolja Új kiskereskedelmi stratégiánk sikerét."

A stratégiai partnerség az Alibaba átfogó Új kiskereskedelmi programjának részét képezi, melynek célja az online és offline vásárlói élmények összeolvasztásának eredményeképp a kereskedelmi és üzleti tevékenység átalakítása. Az Új kiskereskedelmi stratégiát az Alibaba 2016-ban léptette életbe, és az azóta a kiskereskedelmi ágazat védjegyévé vált.

Páratlan rendelési és házhozszállítási élmény biztosítása az Alibaba ökoszisztémájára támaszkodva

Kategóriájában a legjobb kávé-házhozszállítási szolgáltatás az Ele.me segítségével

Kína piacvezető ételrendelési és házhozszállítási platformjával, a 3 millió regisztrált futárt alkalmazó Ele.me-vel együttműködve a Starbucks szeptemberben indítja el a kísérleti házhozszállítási szolgáltatást, amelyben a Peking és Shanghai kulcsfontosságú kereskedelmi zónáiban található 150 üzlet vesz részt, és a tervek szerint a 2018-as naptári év végére a programot 30 városra és 2000 Starbucks kávézóra terjesztik ki.

A Starbucks és az Ele.me együttműködésének köszönhetően egy egyedi, a meglévő igényeknek megfelelően kialakított kiszállítási infrastruktúra, valamint egy olyan folyamat jött létre, amelyben minden egyes lépés és elem pontosan meg van határozva, ideértve az Ele.me Starbucks kiszállítások elvégzésére kijelölt futárait, a pontos kiszállítási időt és a különleges szállítóeszközöket. Mindkét társaság bevezetett egy egyedi, a megrendeléstől annak teljesítéséig tartó folyamatot lefedő Starbucks programot, amely biztosítja azt a páratlan élményt és magas minőséget, amelyet a Starbucks kiskereskedelmi egységeinek vendégei megszoktak és elvárnak. A házhozszállítási szolgáltatás terén való együttműködés keretében a Starbucks és az Ele.me egy kategóriájában a legjobbnak számító kávékiszállítási szolgáltatási standardot alkotott meg a kínai kávérajongók számára.

"Az Ele.me kiterjedt és megbízható házhozszállítási infrastruktúrával rendelkezik Kínában. Nagy örömünkre szolgál, hogy együttműködhetünk a Starbucks-szal és ennek az új projektnek a keretében biztosíthatjuk további ügyfelek számára közkedvelt kiszállítási szolgáltatásainkat az ügyfelek igényeinek mind teljesebb körű kielégítése érdekében, valamint a kiszállítási ágazatban rejlő ígéretes lehetőségek kiaknázása céljából. Az Ele.me számára fontos lépés a kiskereskedelmi üzletláncokkal való együttműködés elmélyítése és pozícióinak megszilárdítása az ételkiszállítási ágazatban" - fejtette ki Wang Lei, az Ele.me vezérigazgatója.

Kiemelkedő rendelésteljesítési és kiszállítási szolgáltatások a Hema szupermarketekben felállított új egységeknek köszönhetően

A Starbucks a Hema szupermarketekkel is együttműködik: a Hema lesz az első kiskereskedelmi üzletlánc, amelynek üzleteiben felállítják majd a "Starbucks Delivery Kitchens" egységeket. A "Starbucks Delivery Kitchens" a Hema kiemelkedő rendelésteljesítési és kiszállítási szolgáltatására támaszkodva biztosítja a Starbucks kávézóinak menüjén szereplő, kézzel készített Starbucks kávék és teák házhozszállítását. A Starbucks ugyanakkor igénybe veszi a Hema fogyasztási szokásokról birtokolt ismereteit és kiszállítási szakértelmét is a kínai közösségekben élő egyének és családok jobb kiszolgálásának és elérésének érdekében.

Ez a célzott stratégia például szolgál az új Starbucks üzletek hálózatépítéséhez, továbbá a "Starbucks Delivery Kitchen" helyszínek tervezéséhez, annak érdekében, hogy a cég sikeresen bővíthesse a Starbucks kiszállítási szolgáltatásait, és minél több fogyasztóhoz juttathassa el termékeit, miközben lehetővé teszi partnerei (alkalmazottai) számára, hogy minél teljesebb fogyasztói élményben részesíthessék a Starbucks kávézókon kívül is a Starbucks vendégeit. A Starbucks már 2018 szeptemberében megnyitja az első "Starbucks Delivery Kitchens" egységeket egyes Hema szupermarketekben Shanghaiban és Sencsenben, és tervei szerint hamarosan kiterjeszti a szolgáltatást más városokra is.

"Kínai ügyfeleink elvárják tőlünk az általuk megszokott Starbucks élmény biztosítását, és büszkék vagyunk arra, hogy olyan prémiumkategóriás, magas minőségű kiszállítási szolgáltatást nyújthatunk számukra, amely megfelel az általuk az üzleteinkből jól ismert és elvárt szolgáltatásoknak. Ez egy olyan célkitűzés, amiből nem engedünk" - magyarázta Belinda Wong, a Starbucks China vezérigazgatója. "Ami még fontosabb, az az, hogy az Alibabával való partnerség révén áttörjük a fizikai és virtuális korlátokat az otthonok, az irodák, az üzletek és a digitális tér közt, és így Kína lesz a Starbucks első piaca, ahol vendégeink és vevőink életének minden helyszínén biztosíthatjuk számukra a tökéletes Starbucks élményt, ezzel is alátámasztva e piac egyedi, különleges voltát és stratégiai fontosságát."

A kiskereskedelmi ágazatot átformáló digitális innováció

A partnerség egyik kulcsfontosságú célja egy úttörő újítás, a világon az első virtuális Starbucks üzlet létrehozása Kínában. Ennek a digitális területen való együttműködésnek a keretében az Alibaba kifejleszt egy online kezelőközpontot, amely a mindig megbízhatóan azonos minőségű Starbucks élmény több digitális platformon keresztüli biztosításával kapcsolatos feladatokat látja el és hangolja össze. Ez az innovatív megoldás kiküszöböli az egyetlen alkalmazáson alapuló hagyományos szolgáltatások esetében fennálló korlátokat, magas minőségű és minden eddiginél személyesebb jellegű Starbucks digitális élményt biztosítva a Starbucks app és az Alibaba ügyfélközpontú mobilalkalmazásai (ideértve a Taobaot, az Alipay-t, a Tmallt és a Koubeit) segítségével.

Ez az új, innovatív alkalmazáscsomag forradalmasítja a hagyományos offline-online modellt azzal, hogy gyakorlatilag házhoz viszi a Starbucks élményt, a kínai fogyasztók mindennapjainak olyan részévé téve azt, amelyet bárhol és bármikor átélhetnek a Starbucks termékeinek kínai fogyasztói, legyen az az otthonuk, az irodájuk, egy Starbucks kávézó vagy az online tér: a Starbucks vendégeinek egyetlen lépést kell csak tenniük ahhoz, hogy hozzáférjenek a Starbucks termékekhez, és élvezhessék a Starbucks élményt, ha online szeretnének vásárolni, egy kézzel készített Starbucks italt akarnak eljuttatni egy barátjukhoz, vagy egy Starbucks ajándékot kívánnak elküldeni a "Say it with Starbucks" (Mondd el a Starbucks-szal) közösségi ajándékozási platformon keresztül. A Starbucks fokozatosan integrálja majd Starbucks Rewards (SR) törzsvásárlói platformját is a központi rendszerbe, hogy az ott a fogyasztási szokásokról felgyűlő tapasztalatok alapján valóban személyre szabott fogyasztói élményt nyújthasson ügyfeleinek, és egyúttal olyan szilárd alapokat fektethessen le, amelyre biztonsággal felépítheti a Starbucks által Kínában bevezetni tervezett digitális szolgáltatásokat.

A Starbucks és az Alibaba nagyra becsült üzleti partnerként tekintenek egymásra, hiszen a két cég ugyanazokat az értékeket tartja fontosnak, kezdve az újító szellemtől egészen a termék- és szolgáltatási kiválóság iránti töretlen elkötelezettségig. A kibővített együttműködés fontos lépes mindkét cég számára, melynek révén magasabb szintű fogyasztói élményben részesíthetik ügyfeleiket szerte Kínában.

Amit a Starbucksról tudni kell…

A Starbucks Coffee Company 1971 óta elkötelezett a kimagasló minőségű arabica kávé etikus beszerzése és pörkölése iránt. Ma, a szerte a világon számos üzlettel rendelkező vállalat a különleges kávék egyik globális vezető pörkölője és kiskereskedelmi értékesítője. A kiválóság és irányelveink iránti töretlen elkötelezettségünk révén különleges Starbucks kávézási élményt nyújtunk minden egyes vendégünknek minden egyes csésze kávéval. Kérjük, látogasson el kávézóinkba, tekintse meg honlapunkat a Starbucks.com internetes címen, vagy látogasson el a Starbucks híroldalára, hogy Ön is részesülhessen ebben az élményben.

Amit az Alibaba Groupról tudni kell…

Az Alibaba Csoport küldetésének tekinti, hogy megkönnyítse az üzleti tevékenység végzését mindenhol a világon. A vállalat célja a kereskedelem jövőbeli infrastruktúrájának kiépítése. Elképzelései szerint ügyfelei az Alibaba biztosította keretek közt találkoznak, dolgoznak és élnek majd, és a vállalat legalább 102 évig fog működni.

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendo a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.

Contacts

Starbucks
Médiakapcsolatok
press@starbucks.com
vagy
Alibaba Group
Katie Lee, +852 9728 0979
k.lee@alibaba-inc.com
vagy
Candice Huang, 202-716-7446
candicehuang@alibaba-inc.com

Contacts

Starbucks
Médiakapcsolatok
press@starbucks.com
vagy
Alibaba Group
Katie Lee, +852 9728 0979
k.lee@alibaba-inc.com
vagy
Candice Huang, 202-716-7446
candicehuang@alibaba-inc.com