Lezárult a Westinghouse értékesítése a Brookfield számára

A vállalat sikeresen végrehajtotta a csődvédelem melletti átszervezést

CRANBERRY TOWNSHIP, USA, Pennsylvania--()--Az atomtechnológia, nukleáris üzemanyagok és szolgáltatások terén vezetőnek számító globális vállalat, a Westinghouse Electric Company, ma bejelentette, hogy lezárult a vállalat korábban bejelentett értékesítése a Brookfield Business Partners L.P.nek (NYSE:BBU) (TSX:BBU.UN) és egyéb intézményi befektetőknek (a továbbiakban együttesen: "Brookfield"), valamint a cégnek az Amerikai Egyesült Államok Csődtörvénye 11. fejezetének előírásai szerinti átszervezése. A 2018. január 4-én bejelentett tranzakció lezárult, és a mai napon hatályba lépett.

"Ennek az ügyletnek a lezárása izgalmas mérföldkő a Westinghouse történelmében, mivel sikeresen végrehajtottuk az Amerikai Egyesült Államok Csődtörvénye 11. fejezetének előírásai szerinti átszervezést, és most már folytathatjuk utunkat egy olyan jelentős átalakulás felé, amelynek köszönhetően biztosított lesz a vállalat hosszú távú, fenntartható sikere. A Brookfield támogatásával a Westinghouse az atomenergia-ipar vezető vállalataként elért eredményeire építve erőfeszítéseit üzleti tevékenysége megerősítésére, globális lábnyomának kiaknázására, és az ügyfelek kiemelkedő minőségű kiszolgálására, valamint az innovációra fogja összpontosítani" - fejtette ki a Westinghouse elnök-vezérigazgatója, José Emeterio Gutiérrez.

A Westinghouse Electric Company a világ úttörő, vezető szerepet játszó nukleáris energetikai cége, amely közművállalatokat lát el atomerőművi termékekkel és technológiákkal. A Westinghouse szállította le a világ elsőként kereskedelmi forgalomba kerülő nyomottvizes atomreaktorát 1957-ben az amerikai egyesült államokbeli Shippingportban, Pennsylvania államban. Ma a világon működő atomerőműveknek körülbelül a felében a Westinghouse technológiáját alkalmazzák.

A Brookfield Business Partners üzleti szolgáltatásokat nyújtó és ipari tevékenységet folytató vállalat, amely olyan magas minőségi színvonalat képviselő üzleti vállalkozások tulajdonosa és működtetője, amelyeket védenek a versenytársaktól a piacra való belépést megnehezítő különféle feltételek, és/vagy amelyek az alacsony termelési költségek következtében profitábilisan működnek. A Brookfield Business Partners a New York-i és Torontói Értéktőzsdén jegyzett vállalat. Előfordulhat, hogy a vállalatra vonatkozó fontos információk kizárólag a vállalat honlapján kerülnek közlésre, ezért a befektetők számára ajánlott az oldal meglátogatása az ilyen információkról való tájékozódás céljából.

A Brookfield Business Partners üzleti szolgáltatásokat nyújtó és ipari tevékenységet végző, tőzsdén jegyzett zászlóshajó vállalata a globális vezető alternatív eszközkezelő cégnek, a Brookfield Asset Management Inc.-nek (NYSE:BAM) (TSX:BAM.A) (EURONEXT:BAMA), amely mintegy 285 milliárd USA dollár értékű eszközt kezel. A vállalat által kezelt eszközök jelentős része (körülbelül 150 milliárd USA dollár) az Amerikai Egyesült Államokban található. További információkért kérjük, látogasson el honlapunkra a következő címen: https://bbu.brookfield.com.

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendo a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.

Westinghouse Electric Company
Sarah Cassella, +1 412-374-4744