Prodej společnosti Westihghouse firmě Brookfield byl dokončen

Firma úspěšně splnila kritéria pro vystoupení z procesu restrukturalizace podle ustanovení Článku 11

CRANBERRY TOWNSHIP, Pensylvánie--()--Westinghouse Electric Company, světová jednička v oblasti jaderné energie, paliva a služeb, dnes oznámila dokončení dříve oznámeného prodeje firmě Brookfield Business Partners L.P. (index NYSE:BBU), (index TSX:BBU.UN), spolu s institucionálními partnery (dále jen souhrnně jako "Brookfield") a vystoupení z restrukturalizačního programu v souladu s ustanovením Článku 11, jako reorganizovaná společnost. Tato transakce, která byla oznámena 4. ledna 2018 byla dnes dokončena a nabyla účinnosti.

"Dokončení této transakce je pro společnost Westinghouse důležitým mezníkem, protože jsme úspěšně vystoupili z programu reorganizace podle Článku 11 a pokračujeme v nastaveném transformačním procesu, který nám umožní opět dosáhnout dlouhodobě udržitelný růst. S podporou společnosti Brookfield tak firma Westinghouse bude moci navázat na svojí historii předního hráče v oblasti jaderného průmyslu. Naším cílem je posílení našeho podnikání, využití našeho globálního působení a nabídnout zákazníkům špičkové služby a inovace," řekl José Emeterio Gutiérrez, prezident a generální ředitel firmy Westinghouse.

Westinghouse Electric Company je světovým průkopníkem v oblasti jaderné energetiky a předním dodavatelem produktů a technologií pro jaderné elektrárny na celém světě. Firma Westinghouse dodala první komerční tlakovodní reaktor do jaderné elektrárny Shippingport, ve státě Pensylvánie (USA) již v roce 1957. Dnes technologie firmy Westinghouse využívá zhruba jedna polovina všech funkčních jaderných elektráren na světě.

Brookfield Business Partners je firma z oblasti služeb a průmyslu, která se zaměřuje na nákup a provozování vysoce kvalitních podniků, které mají konkurenční výhodu v podobě obtížného vstupu konkurence na trh a/nebo nízkých výrobních nákladů. Firma Brookfield Business Partners je kotována na burzách v New Yorku a Torontu. Důležité informace jsou uvedeny výhradně na webových stránkách, a pokud o ně mají investoři zájem, musí naše webové stránky navštívit.

Firma Brookfield Business Partners je vlajkovou lodí v oblasti služeb a průmyslu skupiny Brookfield Asset Management Inc. (index NYSE:BAM) (index TSX:BAM.A) (index EURONEXT:BAMA), přední globální alternativní firmy v oblasti správy aktiv. Firma aktuálně spravuje aktiva v hodnotě zhruba 285 miliard dolarů, z čehož zhruba 150 miliard dolarů připadá na aktiva ve Spojených státech amerických. Více informací najdete na našich webových stránkách https://bbu.brookfield.com.

Text této zprávy v původním, zdrojovém jazyce je oficiální verzí. Překlad této zprávy do jiných jazyků poskytujeme pouze jako doplňkovou službu. Text zprávy v původním, zdrojovém jazyce je jedinou právně závaznou verzí této tiskové zprávy.

Westinghouse Electric Company
Sarah Cassella, +1 412-374-4744