A WeWork bejelentette, hogy a WeWork China második körös tőkésítése keretében a Trustbridge, a Temasek, a SoftBank és a Hony Capital 500 millió USA dollárt fektet a cégbe

New York, Tokió és Sanghai--()--A WeWork Companies (a továbbiakban: "WeWork") ma bejelentette, hogy a WeWork China ún. "Series B" (második körös) tőkésítése keretében a Trustbridge Partners (a továbbiakban: "Trustbridge"), a Temasek, a SoftBank Csoport (a továbbiakban: "SoftBank"), a SoftBank Vision Fund a továbbiakban: "Vision Alap") és a Hony Capital 500 millió USA dollárt fektet a vállalatba. Ez a tőkeinjekció felgyorsítja a WeWork növekedését Kínában, lehetővé téve, hogy még több vállalkozó, kreatív alkotó és vállalkozás vehesse igénybe ki a régióban a WeWork által biztosított páratlan munkakörnyezetet, technológiát irodai és kényelmi szolgáltatásokat, és a helyi WeWork közösségekre támaszkodva végezhesse tevékenységét.

Első kínai helyszínének két évvel ezelőtti megnyitása óta a WeWork számos kreatív alkotót és különféle méretű üzleti vállalkozást segített megbízható helyi partnerként, három városban körülbelül 40 helyen biztosítva mintegy 20000 tagja (azaz bérlője) számára közösségi és munkavégzési teret és szolgáltatásokat ahhoz, hogy elindítsák és bővítsék tevékenységüket. A WeWork ugyanakkor nagyobb, nemzetközi cégeket is támogatott abban, hogy megjelenjenek a kínai piacokon, a kínai vállalkozásokat pedig hazai tevékenységük kiterjesztésében és a világ más országaiban való megjelenésben segítette. 2017 júliusában a WeWork bejelentette a WeWork China létrehozását, amelynek kifejezetten a kínai piacokra való belépése felgyorsításához a befektetők első körös bevonása során (ún. "Series A" befektetés) a Hony Capital és a SoftBank 500 millió USA dollár tőkét biztosított a cég számára.

"Hálásak vagyunk a Trustbridge-nek, a Temaseknek, a SoftBanknek és a Hony-nak azért, hogy hisznek az elképzeléseinkben és támogatják cégünket. Ez a befektetés segíteni fogja a WeWorköt azon küldetésének teljesítésében, hogy támogassuk a kreatív alkotókat, kisvállalkozásokat és nagyvállalatokat szerte Kínában. A WeWork fantasztikus csapatot épített fel Kínában, amely napi szintű támogatást nyújt tagjainknak, hídként szolgálva a külföldi piacokra belépni kívánó helyi vállalatok számára és a Kínában lábukat megvetni a kívánó globális cégek számára egyaránt. Bár még sokat kell tanulnunk, és számos fejlesztést megvalósítanunk, ez a befektetés rámutat arra, hogy a WeWork és a régióbeli kreatív alkotói közösségünk hasznos szerepet játszik, és megerősíti csapatunk, tagjaink és kínai partnereink iránti elkötelezettségünket" nyilatkozta a WeWork társalapítója és vezérigazgatója, Adam Neumann.

"A Trustbridge örömmel csatlakozik a WeWork China csapatához. Átgondolt struktúrája, technológiája, irodai szolgáltatásai és - ami a legfontosabb - az általa létrehozott közösség révén a WeWork úttörő szerepet játszik a munkavégzés jövőbeli átalakítása terén Kínában, hozzájárulva ahhoz, hogy a "Kínai gyártmány" helyett számos dologra a "Kínai ötlet" címke kerülhessen fel. Ma már a kezdő vállalkozások, a nemzetközi piacokon megjelenni kívánó nagyobb kínai cégek és a Kínában üzleti tevékenységet végezni kívánó nemzetközi vállalkozások egyaránt tudják, hogy a WeWork az a helyi partner, amely ebben képes eredményesen támogatni őket" - mondta el Feng Ge, a Trustbridge Partners ügyvezető tulajdonosa.

"Adam Neumann elképzelése mindig is az volt, hogy a WeWork olyan globális vállalat legyen, amely mélyreható ismeretekkel rendelkezik a tevékenységei helyszínéül szolgáló helyi piacokról, és ennek iskolapéldája a kínai piac, ahol a WeWork rendkívül széles körű szolgáltatási palettával áll ügyfelei rendelkezésére. Erős vezetői csapatának, a helyi technológiai megoldásokat integráló platformjának és a helyi közösségekre épülő struktúrájának köszönhetően a WeWork már számos alkalommal bebizonyította, hogy pontosan tudja, mire van szüksége a kínai üzleti vállalkozásoknak ahhoz, hogy sikeresek legyenek. E befektetéssel támogatni szeretnénk a WeWorköt abban, hogy a jövőben még több különféle méretű és típusú vállalatnak nyújthasson segítséget szerte Kínában" - fejtette ki Ronald D. Fisher, a SoftBank Group Corp. igazgatója és elnökhelyettese.

"Az elmúlt két évben megbizonyosodhattunk arról, hogy mit képes elérni Kínában az egyre erősödő WeWork. A WeWork globális összekötőként funkcionál, amely összekapcsolja a világ különböző pontjain tevékenykedő vállalkozókat, startupokat és nagyvállalatokat, helyi partnerként támogatja a kínai vállalkozókat, új üzleti befektetőket vonz az országba, és ugyanakkor újítóként élen járva átformálja a munkavégzés helyszíneit modern térkialakítási és technológiai megoldásaival és a közösséget középpontba állító munkavégzési kultúrájával. Biztosak vagyunk abban, hogy újabb befektetésünknek köszönhetően a WeWork továbbra is úttörő szerepet fog játszani a munkavégzési módszerek átalakítása terén" - mondta el John Zhao, a Hony Capital elnök-vezérigazgatója.

Amit a WeWorkről tudni kell…

A WeWork szerte a világon munkavégzési helyszínt, támogató közösséget és számos szolgáltatást biztosít tagjai (azaz bérőli) számára mind fizikai, mind virtuális síkon. Közösségünknek, amelyben megtalálhatók startupok és magánvállalkozók csakúgy, mint kisvállalkozások és a Fortune magazin 500 legnagyobb céget felsoroló listáján szereplő nagyvállalatok, az a legfőbb célja, hogy lehetővé tegye tagjai számára az érdemi munkavégzést és a munka és magánélet egyensúlyának megvalósítását, és hogy közösségként funkcionálva tagjai többet érhessenek el annál, mint amire önálló szervezetként képesek lennének. A 2010-ben Adam Neumann és Miguel McKelvey által New York City-ben megalapított WeWork magánkézben lévő vállalat, amely mintegy 5000 alkalmazottat foglalkoztat. Kövessen minket a @WeWork-öt a Twitteren, valamint az Instagramon és a Facebookon, vagy további információkért látogasson el a wework.com weboldalra!

Amit a Trustbridge-rfől tudni kell…

ATrustbridge Partners vezető magántőke befektető alap, amely a magas minőségű, ígéretes növekedési esélyekkel rendelkező vállalkozások növekedési céljainak eléréséhez biztosít forrásokat Kínában. A 2006-ban alapított Trustbridge jelenleg körülbelül 8 milliárd USA dollárt kezel vezető egyetemek, nyugdíjalapok, állami vagyonkezelő szervezetek és stratégiai ipari partnerek számára. Befektetési filozófiánk a hosszú távú demográfiai, technológiai és strukturális változások mélyreható elemzésén alapul. Egyedi, ökoszisztéma-alapú megközelítést alkalmazva tevékenységünket az Internetre, tartalmakra / oktatásra és az egészségügyi ágazatra összpontosítjuk, mivel az e területekről birtokolt kiterjedt ismereteinknek és az ágazatok szereplőivel ápolt szoros kapcsolatainknak köszönhetően hitünk szerint különlegesen előnyös befektetési lehetőségeket tudunk kiaknázni.

Amit a Temasekről tudni kell…

Az 1974-ben létrejött Temasek befektető társaság, amelynek központja Szingapúrban található. A szerte a világon 11 nemzetközi irodát működtető Temasek befektetési portfóliójának értéke 2018. március 31-én 235 milliárd USA dollár volt. Befektetési tevékenységünk számos ágazatra terjed ki, ideértve a pénzügyi szolgáltatásokat, távközlést, a médiát és a technológiai ágazatot, a szállítást és ipart, a fogyasztásicikk-szektort és az ingatlanforgalmazást, az élettudományokat és az agrárszektort, valamint az energiaipart és a természetierőforrás-hasznosító ágazatokat. Befektetési döntéseinket négy a következő négy alapvető célkitűzés és a hozzájuk tartozó hosszú távú trendek alapján hozzuk meg: a gazdaságok átformálása, a társadalmi középréteg szélesítése, a komparatív előnyök elmélyítése és az ígéretes, új vállalkozások támogatása. A Temasekről további információkért kérjük, látogasson el a következő internetes címre: www.temasek.com.sg

Amit a Hony Capitalről tudni kell…

A 2003-ban alapított és a Legend Holdings által szponzorált Hony Capital kivásárlással megvalósuló befektetésekre összpontosít. A világ vezető befektetőivel együttműködve a vállalat a kínai gazdaság fejlesztését támogatja tevékenységével, és befektetési filozófiája középpontjában az értékteremtés és a befektetett összegek profitábilis megtérülésének biztosítása áll. A Hony Capital jelenleg 10 milliárd USA dollárt kezel kínai befektetők, a világ vezető befektetési intézményei (ideértve nemzeti nyugdíjalapokat, állami vagyonkezelő szervezeteket, egyetemi nyugdíjalapokat, regionális és ágazati nyugdíjalapokat, biztosítótársaságokat, családi alapítványokat, egyéni befektetőket, stb.) megbízásából. A Hony Capital elsődleges piacának Kínát tekinti, ahol több mint 100 gyógyszeripari és egészségügyi, média- és szórakoztatási, fogasztásicikk-gyártó, élelmiszeripari és italgyártó, valamint gépgyártó és berendezésgyártó vállalatban rendelkezik befektetéssel. A Hony Capital befektetési portfóliójába olyan vállalatok tartoznak, mint például a China Shijiazhuang Pharmaceutical Group (CSPC), a Zoomlion, a China International Marine Containers (CIMC), a Suning, a Chengtou Holding, A Jin Jiang International Hotels, az ENN, a PizzaExpress (UK), a STX(US), a WeWork (US), az ofo, a COFCO Capital, stb. E vállalatok eszközértéke összesen mintegy 2,9 trillió jüan, forgalmuk eléri a 860 milliárd jüant, és alkalmazottaink száma a 450000-et.

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.

Kapcsolat:
WeWork