Společnost WeWork oznámila investici série B ve výši 500 milionů amerických dolarů do společnosti WeWork China řízenou firmami Trustbridge, Temasek, SoftBank a Hony Capital

NEW YORK & TOKIO & ŠANGHAJ--()--Společnost WeWork Companies (dále jen "WeWork") dnes zveřejnila investici série B ve výši 500 milionů amerických dolarů do firmy WeWork China, kterou budou řídit firmy Trustbridge Partners (dále jen "Trustbridge"), Temasek, the SoftBank Group (dále jen "SoftBank"), the SoftBank Vision Fund (dále jen "Vision Fund") a Hony Capital. Tato investice urychlí rozvoj společnosti WeWork v Číně a umožní jí poskytovat služby ještě více podnikatelům, tvůrcům a podnikům v celém regionu díky jedinečnému designu, technologii, vstřícnému přístupu a místní komunitě.

Ve dvou letech od otevření první pobočky v Číně se společnost WeWork stala důvěryhodným místním partnerem pro tvůrce a podniky všech velikostí, zajišťuje 20 000 členů na téměř 40 místech ve třech městech a poskytuje komunitu, kulturu a služby pro začátek i rozšiřování jejich operací. Společnost WeWork rovněž umožnila, aby mělo více globálních firem zastoupení v Číně a pomohla čínským podnikům v jejich rozvoji v rámci země, ale zároveň po celém světě. V červenci 2017 společnost WeWork oznámila vytvoření pobočky WeWork China díky investici série A ve výši 500 milionů od společností Hony Capital a SoftBank, která byla primárně určena pro urychlení expanze společnosti WeWork v celé Číně.

"Jsme velmi vděčni našim partnerům ve společnostech Trustbridge, Temasek, SoftBank a Hony za jejich důvěru v naši vizi a podporu našeho podnikání. Tato investice pomůže společnosti WeWork získat prostředky na podporu tvůrců, malých firem i velkým společností v celé Číně. Společnost WeWork v Číně vybudovala skvělý tým, který poskytuje našim členům každodenní podporu, funguje jako pojítko pro místní firmy, které chtějí proniknout do světa, stejně jako pro globální společnosti, které chtějí vstoupit na čínský trh. I když je před námi stále hodně práce a spousta věcí, které se musíme naučit, tato investice zvýrazňuje potenciál společnosti WeWork a naší komunity kreativních odborníků v regionu a znovu potvrzuje odhodlání našeho týmu, našich členů a našich partnerů v Číně,“ řekl spoluzakladatel a generální ředitel společnosti WeWork Adam Neumann.

"Společnost Trustbridge je velmi ráda, že se může připojit k týmu společnosti WeWork China. Prostřednictvím nápaditého designu, technologie, vstřícného přístupu a především komunity vytváří společnost WeWork cestu pro novou budoucnost práce v Číně a podporuje transformaci vnímání výrobků „vyrobených“ v Číně (Made in China) na výrobky „vytvořené“ v Číně (Created in China). Ať už jde o firmy, které začínají, čínské společnosti, které chtějí proniknout na světový trh nebo mezinárodní společnosti, které chtějí podnikat na čínském trhu, všichni si uvědomují, že společnost WeWork je místní partner, kterého potřebují,“ řekl Feng Ge, výkonný partner společnosti Trustbridge Partners.

"Vizí Adama Neumanna vždy bylo, aby společnost WeWork byla globální firmou se silným lokálním zastoupením a to je teď více než zřejmé v Číně, kde společnost WeWork vytvořila skvělé nabídky. Od silného týmu vedení po na míru šité integrace technologií a design na bázi komunity, společnost WeWork ukázala, že chápe, co úspěšné podnikání v Číně potřebuje. Díky této investici se těšíme na to, jak bude společnost WeWork pokračovat v podpoře mnoha dalších firem všech velikostí po celé Číně,“ řekl Ronald D. Fisher, ředitel, místopředseda společnosti SoftBank Group Corp.

"V posledních dvou letech jsme sledovali, co všechno může rozrůstající se zastoupení společnosti WeWork v Číně přinést. Společnost WeWork představuje globální spojovací platformu, která může přivést dohromady podnikatele, začínající firmy a velké společnosti z celého světa, místního partnera, který podporuje čínské podnikatele a láká nové obchodníky, aby investovali v Číně a inovátora, který přetváří pracovní prostředí prostřednictvím nejmodernějšího designu, technologie a kultury zaměřené na komunitu. S našimi pokračujícími investicemi víme, že společnost WeWork bude nadále stát v čele budoucnosti práce,“ řekl John Zhao, předseda představenstva a generální ředitel společnosti Hony Capital.

O společnosti WeWork

Společnost WeWork poskytuje svým klientům na celém světě prostor, komunitu a služby prostřednictvím fyzických i virtuálních nabídek. Od začínajících firem po nezávislé podnikatele, malé firmy až po společnosti z žebříčku Fortune 500, naši komunitu spojuje úsilí vytvářet pro naše členy smysluplnou práci a umožnit jim žít smysluplný život a být součástí většího celku. Společnost založili Adam Neumann a Miguel McKelvey ve městě New York v roce 2010. WeWork je společnost v soukromém vlastnictví s více než 5000 zaměstnanci. Sledujte nás na @WeWork na Twitteru, Instagramu a Facebooku nebo navštivte stránky wework.com, kde získáte další informace.

O společnosti Trustbridge

Trustbridge Partners je přední fond v oblasti růstového growth equity kapitálu, který se zaměřuje na investice do vysoce kvalitních možností rozvoje v Číně. Společnost Trustbridge byla založena v roce 2006 a v současné době spravuje aktiva ve výši zhruba 8 miliard amerických dolarů od předních univerzit, penzijních fondů, nadačních fondů, státních investičních fondů, a strategických průmyslových partnerů. Naše investiční filozofie je založena na základním pochopení dlouhodobých trendů v oblasti demografie, technologie a strukturálních změn. Přijímáme jedinečný přístup založený na ekosystému a zaměřujeme se na internet,obsah/vzdělávání a sektor zdravotní péče, kde, jak věříme, naše hluboké znalosti a silné vazby v průmyslu pomáhají vytvářet jedinečné investiční příležitosti.

O společnosti Temasek

Společnost Temasek, založená v roce 1974, je investiční firma se sídlem v Singapuru. Má 11 poboček na celém světě a vlastní portfolio v hodnotě 235 miliard amerických dolarů k 31. březnu 2018. To zahrnuje široké spektrum průmyslových odvětví: finanční služby, telekomunikace, média a technologie, dopravu a průmysl, spotřební zboží a nemovitosti, biologické vědy a moderní zemědělské podniky, stejně jako energii a zdroje. Investiční činnost řídí čtyři investiční oblasti a dlouhodobé trendy, které zastupuje: Transformace ekonomiky, Vyšší příjem střední třídy obyvatelstva, Prohlubování komparativních výhod a Firmy z rozvíjejících se oblastí. Další informace o společnosti Temasek naleznete na stránkách www.temasek.com.sg

O společnosti Hony Capital

Společnost Hony Capital byla založena v roce 2003 a sponzoruje ji firma Legend Holdings. Specializuje se na investice do buyoutů a spolupracuje s předními světovými investory, specializuje se na vývoj skutečné ekonomiky v Číně s investiční filozofií pod heslem "Vytváření hodnot, realizace cen“. Společnost Hony Capital v současné době spravuje aktiva ve výši 10 miliard amerických dolarů, s investory z Číny a předních světových investičních institucí, jako jsou například národní penzijní fondy, státní investiční fondy, univerzitní nadační fondy, regionální a průmyslové penzijní fondy, pojišťovací společnosti, rodinné nadace, individuální investoři a další. Společnost Hony Capital považuje Čínu za svůj trh číslo jedna. Investovala zde do více než 100 firem v oblasti farmacie a zdravotnické péče, médií a zábavy, spotřebního zboží, potravin a nápojů, stejně jako strojního parku a výroby vybavení. Portfolio společnosti Hony Capital tvoří firmy jako například China Shijiazhuang Pharmaceutical Group (CSPC), Zoomlion, China International Marine Containers (CIMC), Suning, Chengtou Holding, Jin Jiang International Hotels, ENN, PizzaExpress (UK), STX (US), WeWork (US), COFCO Capital, atd. Hodnota aktiv těchto firem představuje celkem asi 2,9 bilionů čínských jüanů s objemem prodeje 860 miliard jüanů a zajišťuje více než 450,000 pracovních míst.

Text této zprávy v původním, zdrojovém jazyce je oficiální verzí. Překlad této zprávy do jiných jazyků poskytujeme pouze jako doplňkovou službu. Text zprávy v původním, zdrojovém jazyce je jedinou právně závaznou verzí této tiskové zprávy.

WeWork
Dominic McMullan / Gwen Rocco / Jenny Chan