Meer dan de helft van Sub-Sahara Afrika is mobiel verbonden 2025, blijkt uit nieuwe GSMA studie

Mobiel ecosysteem voegt in 2022 150 miljard dollar toe aan de regionale economie

KIGALI, Rwanda--()--Meer dan de helft van de bevolking van Afrika ten zuiden van de Sahara zal rond 2025 op een mobiele dienst zijn geabonneerd, blijkt uit de laatste uitgave van de Mobile Economy Report-serie van de GSMA, die deze week op het GSMA-evenement “Mobile 360 – Africa” in Kigali wordt gepubliceerd. Het nieuwe rapport voorspelt dat er dan 634 miljoen unieke mobiele abonnees ten zuiden van de Sahara zullen zijn, dat is 52 procent van de bevolking, een stijging 44 procent sinds het eind van vorig jaar toen er dat 444 miljoen waren. In het rapport wordt ook berekend dat het mobiele ecosysteem tegen 2022 meer dan 150 miljard dollar in waarde zal hebben toegevoegd aan de economie van Afrika ten zuiden de Sahara, wat overeenkomt met bijna 8 procent van het regionale BBP.

“Voor veel burgers in de hele regio, met name die op het platteland, is een mobiele telefoon niet alleen een communicatiemiddel, maar ook het belangrijkste kanaal om online te komen en een essentieel instrument om hun leven te verbeteren”, aldus John Giusti, Chief Regulatory Officer bij de GSMA. “Er moet meer worden gedaan om de connectiviteit uit te breiden tot de resterende niet-verbonden en onderbenutte bevolkingsgroepen in Afrika ten zuiden de Sahara, maar dit vereist een focus op de duurzaamheid van de industrie op lange termijn die alleen kan worden bereikt door middel van investeringsvriendelijk beleid en ondersteunende regelgevingskaders.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

GSMA
David Ntwampe Maila
+ 27 72 015 4702
dmaila@webershandwick.com
of
Beau Bass
+44 79 7662 4962
beau.bass@webershandwick.com
of
GSMA Press Office
pressoffice@gsma.com

Contacts

GSMA
David Ntwampe Maila
+ 27 72 015 4702
dmaila@webershandwick.com
of
Beau Bass
+44 79 7662 4962
beau.bass@webershandwick.com
of
GSMA Press Office
pressoffice@gsma.com