FuelPlus lanceert papierloze inkoopoplossing voor luchtvaartbrandstof

Future of aviation fuel tendering (Photo: Business Wire)

HANOVER, Duitsland--()--FuelPlus, een toonaangevende leverancier van software voor het beheer van vliegtuigbrandstof, heeft een nieuw product op de markt gebracht dat helpt bij het uitvoeren van snellere, papierloze brandstoftenders.

eTender is een van de eerste producten die gebruik maakt van de door de IATA ontwikkelde branchebrede XML-datastandaard voor brandstoftenders. Dit stelt luchtvaartmaatschappijen en brandstofleveranciers in staat om snel en eenvoudig gestandaardiseerde aanbestedingsdocumenten uit te wisselen met behulp van de XML-mark-up taal.

“eTender is de toekomst van de aanbesteding van vliegtuigbrandstof”, zegt CEO van de FuelPlus Group, Klaus-Peter Warnke. “Het kan de handmatige administratie aanzienlijk verkorten en het aanbestedingsproces verkorten. Dit is een enorm voordeel voor zowel luchtvaartmaatschappijen als brandstofleveranciers, die te lang verouderde, handmatige systemen moesten gebruiken. Uit een IATA-enquête is gebleken dat tot 80% van de aanbestedingsinspanning wordt besteed aan administratieve of gegevensverzamelingsactiviteiten. In de 21e eeuw is dat onaanvaardbaar.”

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

FuelPlus
Mike Charalambous
Chief Marketing Officer
mcharalambous@fuelplus.com

Contacts

FuelPlus
Mike Charalambous
Chief Marketing Officer
mcharalambous@fuelplus.com