GSMA: Azië wordt ’s werelds grootste 5G regio in 2025

Belangrijke sleutelmarkten in Azië bereiden zich voor om de eerste 5G netwerken van de regio te lanceren begin volgend jaar

SHANGHAI--()--Azië Pacific is op weg om ’s werelds grootste 5G regio te worden in 2025, geleid door beginnende 5G markten zoals Australië, China, Japan en Zuid-Korea, volgens de laatste editie van GSMA’s Mobile Economy verslag. Lanceringen van de commerciële 5G netwerken in deze markten begin volgend jaar zullen ervoor zorgen dat de Aziatische regio 675 miljoen 5G connecties heeft in 2025, meer dan de helft van de globale 5G connecties totaal op dat punt. Azië’s zet richting de nieuwste technologie in mobiele breedband netwerken reflecteert de groeiende waarde van het mobiele ecosysteem in de regionale economie. Volgens het verslag voegde de Aziatische mobiele industrie $ 1.5 biljoen aan economische waarde toe, equivalent aan 5.4 % van de regionale BBP.

“De Azië Pacific regio heeft gigantische migratie meegemaakt naar mobiele breedband netwerken en smartphones over de laatste paar jaar en is nu op weg om een belangrijke rol te spelen in onze verhuizing naar 5G,” zei Mats Granryd, algemeen directeur van GSMA. “Mobiele operators in Azië zullen bijna $ 200 miljard investeren in de komende paar jaar, om hun 4G netwerken te upgraden en uitbreiden, en om de nieuwe 5G netwerken te lanceren om de groei van de Aziatische digitale economieën en maatschappijen te versnellen.”

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

For the GSMA
Beau Bass
+44 79 7662 4962
beau.bass@webershandwick.com
of
GSMA Press Office
pressoffice@gsma.com

Contacts

For the GSMA
Beau Bass
+44 79 7662 4962
beau.bass@webershandwick.com
of
GSMA Press Office
pressoffice@gsma.com