Saladax tekent licentieovereenkomst met Janssen voor antipsychotica testpatenten

Download

Loading media player...

MyCare Psychiatrie door Saladax

BETHLEHEM, Pennsylvania--()--Saladax Biomedical, Inc., een diagnostisch bedrijf dat pakketten levert om de hoeveelheid medicatie in de bloedspiegels van patiënten te meten voor therapie- en medicatiebeheer, heeft een licentieovereenkomst getekend met Janssen Pharmaceutica, NV, een van de farmaceutische Janssen bedrijven van Johnson & Johnson. Onder de termijnen van de overeenkomst, heeft Saladax wereldwijd exclusief patentrechten verkregen om diagnostische test die bloedwaarden van patiënten te testen die behandeling ondergaan met antipsychotica. Dit intellectuele domein, samen met de bestaande patenten die al in het bezit zijn van Saladax, plaatst het bedrijf in een belangrijke positie in het veld van antipsychotica tests.

Er bestaan hoge percentages van het niet nemen van medicijnen bij patiënten met mentale gezondheidsstoornissen. Er wordt geschat dat zo'n 40-60% van de patiënten hun antipsychotica niet innemen zoals voorgeschreven. Een belangrijk probleem bij de behandeling van deze patiënten met mentale gezondheidsstoornissen is dat psychiaters grenzen hebben bij het helpen van patiënten die hun medicatie niet nemen, en zijn vaak niet zeker of een gebrek aan effect van de behandeling komt door het niet innemen van medicatie, of doordat de medicatie gewoonweg niet werkt. De tests van Saladax zullen clinici snelle, objectieve resultaten geven zodat op tijd klinische hulp kan worden aangeboden.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Saladax Biomedical, Inc.
Salvatore Salamone, Ph.D., 610-419-6731
ssalamone@saladax.com

Contacts

Saladax Biomedical, Inc.
Salvatore Salamone, Ph.D., 610-419-6731
ssalamone@saladax.com