22nd Century Kondigt nieuwe variëteiten zonder GGO's, zeer lage nicotine Flue-Cures en Burley-tabakvarieteiten aan

22nd Century breidt strategisch zijn merkgebonden lijnen van VLN™ tabak uit

WILLIAMSVILLE, N.Y.--()--22nd Century Group, Inc. (NYSE American: XXII), een bedrijf in plantenbiotechnologie dat een leider is in tabaksschadebeperking en zeer lage nicotinegehalte, kondigde vandaag aan dat de Vennootschap exclusief een licentie heeft van de North Carolina State University (NCSU) voor verschillende flue-cured en burley tabaksplanten die groeien met zeer lage nicotinegehaltes. Deze nieuwe planten bevatten geen vreemd genetisch materiaal (non-GGO) en zullen een aanvulling vormen op de bestaande 22nd Century planttechnologieën met een zeer laag nicotinegehalte. De nieuwe, niet-genetisch gemodificeerde, zeer lage nicotineplanten zijn onmiddellijk commercieel levensvatbaar omdat ze het resultaat zijn van meerdere generaties aanplantingen die stabiele, echt vermeerderende gewaslijnen hebben opgeleverd van zeer lage nicotinerook- en burley-tabakplanten.

De toevoeging van deze niet-GGO tabakssoorten betekent een belangrijke vooruitgang voor 22nd Century's tabakstechnologie van de volgende generatie. De nieuwe zeer lage Nicotineplanten van het Bedrijf zullen opties voor 22ste Eeuw en voor potentiële vergunninghouders verstrekken om gemakkelijker het plan van FDA na te leven om de nicotine in alle brandbare sigaretten dramatisch te verminderen die in de Verenigde Staten worden verkocht. Het niet-GGO-karakter van deze tabakssoorten zal ook de verkoop van de 22nd Century's eigen VLN™-tabak vergemakkelijken in sommige vreemde landen waar het gebruik van genetisch gemodificeerde gewassen beperkt is.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

22nd Century Group
James Vail, 716-270-1523
Director of Communications
jvail@xxiicentury.com

Contacts

22nd Century Group
James Vail, 716-270-1523
Director of Communications
jvail@xxiicentury.com