FCF Fishery, grootste tonijnleverancier in het westelijke deel van de Stille Oceaan, gecertificeerd door Marine Stewardship Council

KAOHSIUNG, Taiwan--()--De FCF Fishery Company (FCF) en de Western Pacific Sustainable Tuna Alliance hebben vandaag bekendgemaakt dat aan de ringzegenvisserij voor het westelijke en centrale deel van de Stille Oceaan, vrij van skipjack- en geelvintonijn, de Marine Stewardship Council (MSC) Standard for Sustainable Fishing certificering is toegekend. De certificatiebeslissing werd genomen door de onafhankelijke certificeerder, SCS Global.

De vrije schoolvisserij is aanzienlijk duurzamer dan de traditionele visserijpraktijken, waardoor de bijvangst afneemt en de impact op bedreigde soorten aanzienlijk wordt verminderd.

“We hebben ervoor gekozen de MSC certificering voort te zetten om bij te dragen aan de groeiende vraag, verwachtingen en verantwoordelijkheid voor een duurzaam beheer van onze visserijen om tonijn te leveren die duurzaam uit de Stille Oceaan afkomstig is en 50% van het mondiale aanbod van skipjack tonijn levert”, aldus FCF Fishery President Max Chou.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

For FCF Fishery Company
Margie M. Newman, 619-995-3078
margie@intesacom.com

Contacts

For FCF Fishery Company
Margie M. Newman, 619-995-3078
margie@intesacom.com