Az Alvogen bejelentette, hogy a közép- és kelet-európai országokra, Oroszországra és a FÁK országokra kiterjedő forgalmazási megállapodást kötött a Theramexszel

  • A megállapodás elősegíti és tovább gyorsítja az Alvogen növekedését a női egészségügyi termékek piacán.
  • A termékportfólió 2017-ben nettó 13,5 millió USA dollárnyi bevételt hozott, és további jelentős növekedési lehetőségeket ígér.

Szófia, London--()--Az Alvogen és a Theramex ma bejelentette, hogy a két cég kötelező érvényű, kizárólagos partnerségi és forgalmazási megállapodást kötött a Theramex egyes női egészségügyi termékeinek Oroszországban, Közép- és Kelet-Európában, valamint a Független Államok Közösségébe (FÁK) tartozó országokban való kereskedelmi értékesítésére. A hosszú távú együttműködési megállapodás alapján a Theramex női egészségügyi termékportfóliójába tartozó bizonyos termékek, például a csonterősítő Alpha D3® és Actonel®, valamint egyes orális fogamzásgátlók, továbbá a Theramex jelenleg fejlesztés alatt álló termékei kerülnek majd forgalmazásra.

A forgalmazási megállapodás a következő országokra terjed ki: Oroszország, Kazahsztán, Ukrajna, Észtország, Latvia, Litvánia, Bosznia és Hercegovina, Bulgária, Horvátország, Cseh Köztársaság, Magyarország, Macedónia, Szerbia és Szlovénia. Bár az ügylet összes feltételét nem hozták nyilvánosságra, a tájékoztatás szerint az Alvogen nem csak a megállapodás tárgyát képező termékek értékesítéséért lesz felelős, hanem a promócióért és a marketing tevékenységekért is. A portfólió 2017-ben nettó 13,5 millió USA dollárnyi bevételt hozott, és a jelenleg fejlesztés alatt álló termékek további jelentős növekedési lehetőségeket ígérnek.

Hacho Hatchikian, az Alvogen közép- és kelet-európai régióért felelős ügyvezető elnökhelyettese a következőket nyilatkozta: "Izgatottan várom a Theramexszel való együttműködést, és e női egészséggel kapcsolatos termékek speciális márkatermékeinket tartalmazó portfóliónkba való bekerülését. A megállapodás révén kiegészül és jelentősen bővül az Alvogen termékkínálata, miáltal minden bizonnyal felgyorsul cégünk növekedése e fontos terápiás területen. A 450 értékesítési képviselőt foglalkoztató, több mint 20 közép- és kelet-európai országot lefedő értékesítési és marketing hálózatunknak köszönhetően cégünk megfelelő alapokkal rendelkezik ahhoz, hogy tovább növekedjen a KKE régió női egészséggel kapcsolatos termékeket forgalmazó, jelentős méretű piacán."

Anish Mehta, a Theramex vezérigazgatójának elmondása szerint "ez az ügylet újabb mérföldkőnek számít a Theramex új stratégiájának megvalósításához vezető úton. Nagy örömünkre szolgál, hogy hosszú lejáratú partnerségi megállapodás jött létre az Alvogen és cégünk közt. Az Alvogen jól megalapozott kereskedelmi és operatív pozíciója ebben a régióban azt jelenti, hogy továbbra is biztosíthatjuk ezeket a fontos gyógyszereket, és ugyanakkor egyszerűsíthetjük és konszolidálhatjuk üzleti tevékenységünket. A Theramex elkötelezett amellett, hogy erőfeszítéseinek a női egészséget szolgáló termékekre való összpontosításával minél hatékonyabb segítséget nyújtson a nőknek a menzesszel kapcsolatos problémák leküzdésében, a termékenység elősegítésében, a menopauza tüneteinek enyhítésében és a csontok egészségének támogatásában."

Amit az Alvogenről tudni kell…

Az Alvogen globális, magántulajdonban lévő gyógyszergyártó cég, amely generikus gyógyszereket, márkatermékeket, vény nélkül kapható készítményeket és biohasonló termékeket fejleszt, állít elő és értékesít a betegek számára szerte a világon. A vállalat 35 országban végez kereskedelmi tevékenységet, 2800 alkalmazottat foglalkoztat, és négy gyártó és fejlesztő központot működtet az USA-ban, Romániában, Koreában és Taiwanon.

Az Alvogen legnagyobb piacának Észak-Amerika számít, és további kulcsfontosságú piacai közé tartozik Dél-Korea, Oroszország, Románia, Magyarország, Ukrajna, Taiwan, Japán és Kína.

További információkért az Alvogenről látogasson el a cég honlapjára: www.alvogen.com (folyt.)

Amit a Theramexről tudni kell…

A Theramex speciális gyógyszereket gyártó, vezető globális vállalat, amely elkötelezett aziránt, hogy termékeivel támogassa a nőket és segítse őket egészségük megőrzésében és visszanyerésében. Innovatív és bevezetett termékeket tartalmazó széles körű termékportfóliónkkal és a fogamzásgátlás, fertilitás, menopauza és osteoporosis területét lefedő, erős márkatermékeinkkel igyekszünk segíteni a nőket életük minden szakaszában. Küldetésünknek tekintjük, hogy meghallgassuk és megértsük a betegeket és kielégítsük igényeiket, olyan egészséget támogató megoldásokat kínálva számukra, amelyek javítják életminőségüket. Szeretnénk a nőket egész életükön végigkísérni termékeinkkel, és innovatív, hatékony és biztonságos megoldásokkal ellátni az őket életük különböző szakaszaiban kezelő egészségügyi szakembereket.

További információkért látogasson el a www.theramex.com internetes címre!

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendo a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.

Contacts

Alvogen
Halldor Kristmannsson, (+354) 522 2900
halldor.kristmannsson@alvogen.com
vagy
Theramex
Janet Kettels, (+44) 7738 506 476
janet@kettelscommunications.com

Release Summary

ALVOGEN ANNOUNCES DISTRIBUTION AGREEMENT WITH THERAMEX IN CEE, RUSSIA AND CIS COUNTRIES

Contacts

Alvogen
Halldor Kristmannsson, (+354) 522 2900
halldor.kristmannsson@alvogen.com
vagy
Theramex
Janet Kettels, (+44) 7738 506 476
janet@kettelscommunications.com