Internationale detailhandelaren die verkopen in Australië: start afdracht GST vanaf 1 juli 2018

SYDNEY--()--Vanaf 1 juli 2018 moeten online detailhandelaren goederen- en dienstenbelasting (GST) afdragen op goederen, gewaardeerd op A$ 1.000 of minder, verkocht aan consumenten in Australië. Dit betreft internationale verkopers als ze een GST omzet hebben van A$ 75.000 of meer in een periode van 12 maanden.

Een versimpeld systeem is beschikbaar voor bedrijven om te registreren, in te dienen en Australische GST te betalen. Verkopers die dit systeem gebruiken hoeven alleen maar Totale Belastbare Verkopen en GST te rapporteren, en elk kwartaal te betalen.

De Australian Taxation Office (ATO) zal doorgaan met het aanbieden van volledige ondersteuning om hulp te bieden aan detailhandelaren die redelijke stappen nemen om mee te werken. ATO Assistent Commissaris Kate Roff zei dit ook betrekking heeft op verkopers die hulp nodig hebben bij het navigeren van het inzamelings- en overmakingsproces.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Media Contact:
Burson-Marsteller
Victoria Kougias
Victoria.kougias@bm.com

Contacts

Media Contact:
Burson-Marsteller
Victoria Kougias
Victoria.kougias@bm.com