Emiraatse zakenman en filantroop Abdul Aziz Al Ghurair richt educatiefonds op voor Arabische vluchtelingenkinderen en jongeren uit landen getroffen door oorlog en ziekte

His Excellency Abdul Aziz Al Ghurair, Emirati businessman and philanthropist (Photo: AETOSWire)

DUBAI, Verenigde Arabische Emiraten--()--Op Wereldvluchtelingendag kondigt Abdul Aziz Al Ghurair, zakenman en filantroop uit de Emiraten, de Abdul Aziz Al Ghurair Refugee Education Fund, een nieuw initiatief ter waarde van 100 miljoen AED die 5.000 kinderen en jongeren zal helpen in drie jaar.

Abdul Aziz Al Ghurair zei: “Ik heb dit fonds opgericht, omdat ik geloof dat filantropen een rol hebben in het helpen adresseren van een van de meest acute uitdagingen in onze regio: gebrek aan onderwijsmogelijkheden voor de jonge mensen die het het meest nodig hebben.”

Het Fonds verleent subsidies ter ondersteuning van programma’s voor middelbaar, beroeps- en tertiair onderwijs voor vluchtelingenjongeren in Jordanië en Libanon. Het zal ook kinderen ondersteunen uit families die door oorlog en ziektes uit hun thuisland zijn vertrokken naar de VAE, maar die de schoolkosten niet kunnen betalen. De eerste ronde beurzen zullen aangekondigd worden voor de start van het nieuwe schooljaar.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Abdulla Al Ghurair Foundation for Education
Miriam Farshoukh Almarri, +971564661126
mfalmarri@alghurairfoundation.org

Contacts

Abdulla Al Ghurair Foundation for Education
Miriam Farshoukh Almarri, +971564661126
mfalmarri@alghurairfoundation.org