A 2018. évi Cannes Lions nemzetközi reklámfesztiválon a P&G úttörő szerepet vállalt a nemi egyenlőségnek a reklámipar egészében való érvényesítése elősegítésében

A vállalat stratégiai partnerségre lépett a média- és szórakoztató ágazatban véleményvezérnek számító Queen Latifah-val és and Katie Couric-kal

Cannes, Franciaország--()--A Procter & Gamble Company (NYSE: PG) a nemi egyenlőség megvalósítása iránti elkötelezettsége jegyében ma egy sor új, a növekedést elősegítő és a társadalom hasznát szolgáló kezdeményezést indított el, kötelezettségeket vállalt és partnerségi megállapodásokat kötött a sokféleségnek a kreatív ágazat teljes ellátási láncában való elfogadtatása és elterjesztése céljából, illetve annak érdekében, hogy a nők ábrázolása a reklámokban és a médiumokban jobban közelítsen a valósághoz, pontosabb és pozitívabb legyen.

A nők és a lányok a reklámok és a médiaprogramok 29 százalékában pontatlanul és negatív módon kerülnek bemutatásra*, és a nők továbbra is alulreprezentáltak a kamera másik oldalán dolgozók közt: a marketingvezetőknek 32 százaléka, a kreatív vezetőknek 33 százaléka és a kereskedelmi igazgatóknak mindössze 10 százaléka nő. Ezek a problémák továbbra is léteznek, holott bizonyított, hogy a nemi egyenlőség alapján készült hirdetéseket 10 százalékkal megbízhatóbbnak ítélik meg az emberek, és 26 százalékkal nagyobb értékesítési növekedést eredményeznek.*

E problémák megoldása érdekében a P&G arra törekszik, és a médiaipar minden szereplőjét arra buzdítja, hogy 100%-ban pontosan és pozitívan ábrázolják a nőket a reklámokban és a médiumokban, valamint, hogy a kreatív ágazat ellátóláncának minden szegmensében egyenlő arányban legyenek képviselve a nők és a férfiak. A P&G egy sor átfogó projektet indított el, hogy kivegye a részét olyan, a nők tehetséggondozását, támogatását és a reklám-, média- és tartalomszolgáltató szektorba való bejutásuk elősegítését célzó programokban, amelyek rendszerszintű megoldást kínálnak a nemi egyenlőtlenség leküzdésére. Felismerve azt, hogy e programok sikeres megvalósításához az ágazat minden szereplőjére szükség van, a P&G részt vállal a Nemzeti Hirdetők Szövetségének (Association of National Advertisers [ANA]) #SeeHer mozgalmában és más ágazati kezdeményezésekben, ideértve az Egyesült Nemzetek Szervezet Női Sztereotípiák Elleni Szövetségét (Women Unstereotype Alliance, és arra szólítja fel a hirdetőket, reklámügynökségeket és tartalomfejlesztő cégeket, hogy ezeket a változásokat a teljes kereskedelmi ökoszisztémában valósítsák meg.

"Most, amikor a világ legjobb kreatív szakemberei összegyűlnek az ágazat sikereinek megünneplésére, cégünk érdemi lépésekkel szeretné kivenni a részét annak a feladatnak a megoldásában, hogy a nemi egyenlőség a hirdetési, média- és kreatív ágazat szakember-utánpótlásának kinevelése terén prioritást kapjon az elkövetkező öt évben" - magyarázta Marc Pritchard, a Procter & Gamble márkaigazgatója. "Tudatában vagyunk természetesen annak is, hogy egy vállalat egyedül nem képes elérni ezt a célt, ezért reméljük, hogy példánkkal csatlakozásra inspiráljuk az ágazat többi szereplőjét, és így felgyorsíthatjuk a változást."

A P&G bejelentette, hogy elkötelezettsége jegyében partnerségi megállapodásokat kötött az ágazat vezetői szereplőivel a médiumokban a nők férfiakkal egyenrangúként való, pozitív ábrázolásának elérése céljából:

• The Queen Collective: Az Oscar-díjra jelölt, Golden Globe-, Emmy- és SAG-díjjal kitüntetett Queen Latifah és produkciós cége, a Flavor Unit Entertainment és a The Queen Collective célja a nemi és faji egyenlőség elérésének felgyorsítása a kamerák mögött dolgozók körében. A zenében, filmekben és egyéb művészeti ágazatokban egyaránt a határokat feszegető Queen Latifah hűen önmagához a női rendezők által készített filmek forgalmazásának felvállalásával támogatja a P&G erőfeszítéseit. A Queen Latifah által indított kezdeményezés keretében elsőként két női rendező filmje kerül forgalmazásra egy neves forgalmazó partnercégen keresztül. 2016-ban a 250 legnagyobb bevételt hozó mozifilm rendezői közt a nők aránya mindössze négy százalék volt. Ez számos kihívást jelent nem csak a filmgyártás, hanem más ágazatok, mint például a reklámipar számára is. A The Queen Collective a P&G-vel, a HP, Inc.-kel, a Smirnoffal, a Wieden+Kennedy-vel, a Marina Maher Communications / Ketchum +-szal, a United Talent Agency Marketinggel és a Tribeca Studios-zal együttműködve támogatja a női rendezők kinevelését.
  • Katie Couric Media: A díjnyertes újságíró legújabb vállalkozása igyekszik összehozni a szponzorokat a forgalmazókkal annak érdekében, hogy intelligens, átgondolt, a nők képességeinek kiteljesítését elősegítő tartalmak jöhessenek létre. Couric, akit fellelkesített a Nemzeti Hirdetők Szövetsége (Association of National Advertisers [ANA]) által indított #SeeHer kezdeményezés tanácsadói testületének tagjaként végzett munkája, neves márkákkal együttműködve olyan tartalmak kidolgozását tervezi, amelyek tükrözik a projekt résztvevőinek közös értékeit és a fontos társadalmi kérdések megoldása iránti elkötelezettségét. A Katie Couric Media egy nők által vezetett csapat irányításával a médiumok hatásában bekövetkező változásokra és a fogyasztói kör bővülésére építve egy sor különféle formátumú és típusú történetet készít és forgalmaz majd, ideértve online sorozatokat, dokumentumfilmeket, forgatókönyveket, podcastokat és élő műsorokat olyan platformokon keresztül, amelyek a legalkalmasabbak az adott tartalom iránt érdeklődő célközönség elérésére.
  • Free The Bid: A női rendezők reklámiparban való boldogulásának nehézségeit saját bőrén megtapasztaló Alma Har'el által létrehozott, a nők egyenlő esélyeiért küzdő szervezet annak elérését tűzte ki célul, hogy a reklámiparban meghirdetett kereskedelmi állásokra a nők a férfiakkal hasonló esélyekkel pályázhassanak. A P&G és márkái ígéretet tettek arra, hogy minden három ajánlatkérésen alapuló kereskedelmi projekt esetében egy női rendezőtől is bekérnek ajánlatot. Ezzel párhuzamosan a P&G legfontosabb ügynökségi partnerei közül a legnagyobb, a Publicis Groupe vállalta, hogy ezt az eljárást világszerte, összes ügynökségénél és a teljes hálózatában bevezeti. A P&G ugyanakkor kötelezettséget vállalt arra is, hogy világszerte támogatja a Free the Bid (Szabad ajánlattétel) kezdeményezés terjesztését a következő három évben a HP Inc.-kel, és a Publicis Groupe-pal együttműködve annak érdekében, hogy megduplázódjon a Free The Bid eredményeként megbízott rendezők száma, és a kezdeményezést 20 országra kiterjesszék.
  • #SheIsEqual Csúcstalálkozó: A kreatív ágazatban elért sikerek megosztása és a nemi egyenlőség elérését célzó erőfeszítések fokozása érdekében a Global Citizen és a P&G összefogásában 2018. szeptember 28-án, az Egyesült Nemzetek Szervezete Közgyűlésének hetében New Yorkban megrendezésre kerül az első #SheIsEqual Csúcstalálkozó. A rendezvényen, melynek házigazdái is a Global Citizen és a P&G lesznek, kormányzati képviselők, a magánszektorban tevékenykedő vállalatok és a reklám-, a média- és a szórakoztató ipar véleményvezérei megoszthatják a nemi egyenlőségről, a nők gazdasági szerepvállalásának elősegítéséről, a lányok oktatásáról és érdekképviseletéről alkotott nézeteiket a nők médiumokban, illetve a marketing, a technológia és a szórakoztatás terén való reprezentáltságának szemszögéből. Madonna Badger, aki mind a Glass Lion-díj zsűrijének, mind a See It Be It kezdeményezésnek az elnöke, elvállalta, hogy a Cannes Lions vezérigazgatójával, Phillip Thomas-szal együttműködve kurátora lesz egy "Creative Showcase" bemutatónak, amely azokat az 2018. évi Glass Lions-díjra nevezett, illetve az új SDG Lions versenyben részt vevő legjobb munkákat mutatja be, amelyek pozitívan ábrázolnak egy olyan világot, ahol érvényesül a nemi egyenlőség. Az ANA #SeeHer kezdeményezése keretében rendezvények kerülnek megszervezésre, amelyeknek témája a médiumok társadalomban betöltött szerepe és a nők és lányok pontos ábrázolásának fontossága a szórakoztató ágazatban.

"A nemi egyenlőség mind a társadalom, mind az üzleti sikerek szempontjából fontos előrevivő tényező" - magyarázta Pritchard. "A P&G legjobb márkái legsikeresebb kampányainak többsége nemi egyenlőségen alapuló kampány - ilyen például az Always Like a Girl kampánya, az SKII Change Destiny kampánya, az Olay Live Fearlessly… kampánya, valamint a Tide, az Ariel, a Dawn és a Swiffer kampányai, amelyekben a háztartásból a részüket kivevő férfiak kerülnek bemutatásra. Egyértelmű, hogy a nemi egyenlőség elvének megvalósítása nem pusztán társadalmi szempontból hasznos, hanem az üzleti növekedéshez is nagy mértékben hozzájárul."

"Évtizedek óta dolgozom a szórakoztatóiparban, így tudatában vagyok annak, hogy a nők - és különösen a színes bőrű nők - valósághű ábrázolásához sokszínű csapat szükséges a kamera mindkét oldalán. Amikor különféle háttérrel rendelkező nők dolgoznak a kamerák mögött, a történeteink valahogy jobb betekintést adnak, őszintébbek és mélyebben érintik meg a nézők lelkét" - mesélte Queen Latifah.

"A pályafutásom során rengeteg szerkesztőségben dolgoztam, és rengeteg különféle történetet mondtam el. A Katie Couric Media küldetése az, hogy egy nők által irányított csapat a velünk közös értékekkel rendelkező vezető márkákkal együttműködve olyan tartalmakat hozzon létre, amelyek segítenek az embereknek megtalálni a helyes utat ebben a bonyolult mai világban, elősegítik a megértést és gazdagabbá teszik az emberek életét" - mondta el Katie Couric.

*Az Association of National Advertisers #SeeHer című tanulmánya.

Amit a P&G-ről tudni kell…

A P&G világszerte megbízható és magas minőségű termékekkel áll a fogyasztók rendelkezésére. A vállalat vezető márkái közt szerepel többek közt az Always®, az Ambi Pur®, az Ariel®, a Bounty®, a Charmin®, a Crest®, a Dawn®, a Downy®, a Fairy®, a Febreze®, a Gain®, a Gillette®, a Head & Shoulders®, a Lenor®, az Olay®, az Oral-B®, a Pampers®, a Pantene®, az SK-II®, a Tide®, a Vicks® és a Whisper®. A P&G vállalatcsalád tagjai mintegy 70 országban működnek szerte a világon. A vállalatra és márkás termékeire vonatkozó legfrissebb információkért kérjük, keresse fel a http://www.pg.com internetes oldalt.

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendo a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.