GSMA en W20 Roepen op tot actie om de digitale genderkloof te dichten in aanloop naar G20-top

In nieuwe aanbevelingen wordt een beroep gedaan op de lidstaten van de G20 om de digitale integratie van vrouwen te bevorderen

LONDEN--()--Als onderdeel van zijn rol binnen de W20 (Women 20)-groep heeft de GSMA (Global System for Mobile Communications) een reeks aanbevelingen ter bevordering van de digitale inclusie van vrouwen gesteund, die later dit jaar aan de G20-lidstaten zullen worden voorgelegd. De GSMA is de thematische voorzitter van het thema digitale inclusie binnen de W20, die de G20 adviseert over kwesties in verband met gendergelijkheid en de economische emancipatie van vrouwen, ter ondersteuning van de doelstellingen inzake duurzame ontwikkeling (SDG’s), met name SDG #5 (gendergelijkheid).

“De GSMA heeft het voorrecht gehad om mede vorm te geven aan de W20-aanbevelingen, die een uitvoerbare routekaart zullen bieden voor de landen van de G20 om het gendergelijkheidsbeleid wereldwijd aan te sturen”, aldus Mats Granryd, directeur-generaal van de GSMA. “Deze aanbevelingen onderstrepen het belang van het dichten van de digitale genderkloof door het wegnemen van belemmeringen voor toegang en gebruik en het bevorderen van beleid dat de digitale integratie van vrouwen aanmoedigt. Wij geloven dat deze aanpak ervoor zal zorgen dat vrouwen en meisjes een belangrijke rol zullen spelen in het vormgeven van onze toekomstige digitale economieën.

“Susana Balbo, voorzitter van de W20, voegde hieraan toe: “Ervoor zorgen dat vrouwen digitaal worden opgenomen levert aanzienlijke voordelen op voor hen en voor hun gemeenschappen en economieën.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

For the GSMA
Beau Bass
+44 79 7662 4962
beau.bass@webershandwick.com
of
GSMA Press Office
pressoffice@gsma.com

Contacts

For the GSMA
Beau Bass
+44 79 7662 4962
beau.bass@webershandwick.com
of
GSMA Press Office
pressoffice@gsma.com