FLIR lanceert volgende-generatie zwart Hornet 3 Nano-UAV

Laatste Black Hornet maakt bediening in GPS-geweigerde gebieden mogelijk

Australian Department of Defense using the new FLIR Black Hornet 3. Credit Australian Department of Defense

WILSONVILLE, Ore.--()--FLIR Systemen, Inc. (NASDAQ: FLIR) kondigde vandaag het Black Hornet® 3 nano-onbemande luchtvoertuig (UAV) aan voor gebruik door wereldwijde legers, overheidsinstanties en eerste hulpverleners. Het Black Hornet Personal Reconnaissance System (PRS) is nu al ’s werelds kleinste in gevecht bewezen nano-onbemand luchtvaartsysteem (UAS), en FLIR’s volgende generatie Black Hornet 3 nano-UAV voegt de mogelijkheid toe om te navigeren in GPS-loze omgevingen, waardoor de warfighter situationeel bewustzijn, dreigingsdetectie en bewaking kan handhaven, ongeacht waar de missie hen naartoe brengt.

De Black Hornet PRS is in de afgelopen zeven jaar door meer dan 30 landen in de praktijk gebracht en blijft de ultramoderne in de gevechtsnano-UAS-ruimte, waardoor kleine gevechtseenheden, SWAT-teams en eerste hulpverleners met direct beschikbare intelligentie, doelacquisitie en verkenningscapaciteit. Met 32 gram biedt de Black Hornet 3 de laagste grootte, gewicht en prestaties voor UAS die beschikbaar zijn. Met een verbeterde snelheid en afstand in vergelijking met vorige versies, vliegt de Black Hornet 3 2 kilometer met snelheden van meer dan 21 kilometer per uur. Het Black Hornet 3 bevat ook een scherpere beeldverwerking met de FLIR Lepton® thermische microcamera kern en een zichtbare sensor voor een grotere beeld trouw mogelijk te maken. Het ontwerp beschikt ook over een verbeterde, versleutelde, door militairen goedgekeurde digitale datalink, die naadloze communicatie en beelden mogelijk maakt, aanzienlijk verder dan zichtlijnen in gesloten gebieden.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

FLIR Systems, Inc.
Media Contact:
Tim McDowd, 503-498-3146
tim.mcdowd@flir.com
or
Investor Relations:
Shane Harrison, 503-498-3547
shane.harrison@flir.com

Contacts

FLIR Systems, Inc.
Media Contact:
Tim McDowd, 503-498-3146
tim.mcdowd@flir.com
or
Investor Relations:
Shane Harrison, 503-498-3547
shane.harrison@flir.com