Nieuwe studie onderzoekt het nut van continue niet-invasieve hemoglobinemeting met Masimo SpHb® voor reflectie van real-time Iatrogene hemodilutie tijdens Incrementele vloeistof toediening

Masimo Root® with Radical-7® and SpHb® (Photo: Business Wire)

COPENHAGEN, Denmark--()--Masimo (NASDAQ:MASI) heeft vandaag de bevindingen van een abstract gepresenteerd op Euroanaesthesia 2018 waarin onderzoekers de niet-invasieve en continue hemoglobine (SpHb®) van Masimo vergeleken met intermitterende en invasieve lab hemoglobine (LabHb) in de reflectie van iatrogene hemodilutie tijdens incrementele vloeistof toediening van patiënten die een grote operatie ondergaan.

In de studie onderzochten Dr. Arziel Perel, Dr. Serban Bubenek en collega’s van het Noodinstituut voor Hart- en vaatziekten in Boekarest de effecten van oplopende vloeistofbelasting op de zuurstoftoevoer en op LabHb en SpHb als markers van mogelijk iatrogene hemodilutie, die bloedtransfusies kunnen vereisen die anders vermeden zouden kunnen worden. Veertig volwassen patiënten die een grote gastro-intestinale of vasculaire chirurgie ondergingen werden ingeschreven. Zuurstofverzadiging (SpO2) en SpHb werden continu gemeten met behulp van een Masimo Radical-7® Pulse CO-Oximeter®. LabHb en partiële zuurstofdruk (PaO2) werden met tussenpozen invasief gemeten met behulp van een ABL800 radiometer. Hartuitgang (CO) en slagvolume (SV) werden continu, invasief gemeten met behulp van een Edwards Vigileo monitor. De zuurstoftoevoer (DO2) werd als volgt berekend: CO*((Hb*1.38*SpO2)+PaO2*0.0031)). De parameterwaarden werden geregistreerd na inductie van anesthesie (To) en vijf minuten na opeenvolgende uitdagingen van 250 ml colloïde vloeistof (FC) (T1, T2 en T3). Patienten kregen de tweede en derde vloeistofuitdaging als in elke fase SV steeg met ten minste 10%.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Masimo
Evan Lamb, 949-396-3376
elamb@masimo.com

Contacts

Masimo
Evan Lamb, 949-396-3376
elamb@masimo.com