Frans-Guyana krijgt ’s werelds grootste elektriciteitscentrale met 140 MWh hernieuwbare energie

De elektriciteitscentrale zal 100% hernieuwbare energie opwekken en 24 uur per dag en 7 dagen per week meer dan 10.000 huishoudens in Frans-Guyana voorzien van elektriciteit tegen concurrerende prijzen.

MANA, French Guyana--()--HDF (Hydrogène de France) heeft de lancering aangekondigd van een wereldprimeur in de geschiedenis van hernieuwbare energie met de oprichting van haar CEOG-project (Franse energiecentrale West-Guyana). Het project dat via de Renewstable®-oplossing van HDF wordt uitgevoerd, zal 24/7 100% schone, betaalbare en betrouwbare stroom leveren – zonder schommelingen en tegen gereduceerde kosten – aan een gebied van meer dan 10.000 huishoudens die te kampen hebben met problemen op het gebied van energielevering.

HDF is de eerste producent ter wereld van een stabiele elektriciteitsvoorziening op basis van intermitterende energiebronnen. De Renewstable®-oplossing combineert een 55 MW zonnepark met ’s werelds grootste oplossing voor de opslag van hernieuwbare energie en levert zo een baanbrekende 140 MWh op basis van waterstof. Dit wordt ondersteund via secundaire opslag in de vorm van batterijen.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Press:
HDF Energy
Jean-Noel de CHARENTENAY, + 33 (0)5 56 77 11 11
communication@hdf-energy.com

Contacts

Press:
HDF Energy
Jean-Noel de CHARENTENAY, + 33 (0)5 56 77 11 11
communication@hdf-energy.com