USB-IF publiceert HID standaard voor braille-schermen

Nieuwe standaarden zullen toegankelijkheid voor blinde en slechtziende gebruikers verbeteren op meerdere besturingssystemen en hardware

BEAVERTON, Ore.--()--USB Implementers Forum (USB-IF), de ondersteuningsorganisatie voor de verbetering en invoering van USB technologie, kondigde vandaag een USB HID (Human Interface Device) standaard aan voor braille schermen, wat een gezamenlijke stap naar betere toegankelijkheid tot technologie betekent voor blinden en slechtzienden. De standaard zal het makkelijker maken om braille-schermen te gebruiken op verschillende besturingssystemen en hardware. Het zal ook ontwikkeling makkelijker maken, en elimineert de behoefte voor braille-apparaten voor op maat gemaakte software en stuurprogramma’s die speciaal zijn ontworpen voor bepaalde besturingssystemen of schermlezers.

“Dit is nogmaals een geweldig voorbeeld van de manier waarop klassenspecificaties bij USB-IF apparatuur het leven van veel mensen kan verbeteren,” zei USB-IF president en COO Jeff Ravencraft. “Met meer dan 1.000 leden wereldwijd, USB-IF brengt bedrijven samen om toegang tot technologie te verbeteren en een consistente gebruikservaring te leveren.”

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

USB-IF PR
Liz Nardozza, +1 503-619-5224
press@usb.org

Contacts

USB-IF PR
Liz Nardozza, +1 503-619-5224
press@usb.org