FLIR Systems krijgt $2,6 miljoenencontract voor Black Hornet PRS van Amerikaans leger

FLIR Black Hornet Personal Reconnaissance Systems (PRS) will support squad-level surveillance and reconnaissance capabilities. (Photo: Pfc. Rhita Daniel)

WILSONVILLE, Oregon, Verenigde Staten--()--FLIR Systems, Inc. (NASDAQ: FLIR) heeft $2,6 miljoen gekregen van het Amerikaanse leger om FLIR Black Hornet® Personal Reconnaissance Systems (PRS) aan te leveren. De units die worden geleverd onder dit contract zullen surveillance op ploegenniveau en verkenningsmogelijkheden mogelijk maken in de eerste levering aan het leger voor het Soldaat Borne Sensor (SBS)-programma.

Het Amerikaanse leger kocht de Black Hornet PRS van FLIR voor test en evaluatie doeleinden in 2016 en in 2017. Het leger zal doorgaan met zijn evaluatie en overweegt een uitrol op bredere schaal van de Black Hornet voor volledige operationele inzet binnen alle infanterieploegen.

“De selectie van het Amerikaanse leger voor FLIR om de Black Hornet PRS in deze eerste fases van het Soldier Borne Sensor-programma te verstrekken vertegenwoordigt een zeer belangrijke kans om militairen in elk team van het Amerikaanse leger een kritiek voordeel op het moderne slagveld te verstrekken,” zei James Cannon, president en CEO van FLIR Systems. “Dit contract demonstreert de grote vraag naar nano-drone technologie aangeboden door FLIR en baant een weg voor brede inzet in alle takken van het leger. We zijn trots om zeer gedifferentieerde Black Hornet PRS te mogen verstrekken en daarmee de Amerikaanse overheid te ondersteunen bij zijn missie om zijn soldaten te beschermen.”

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

FLIR Systems, Inc.
Media:
Tim McDowd, 503-498-3146
tim.mcdowd@flir.com
or
Investor Relations:
Shane Harrison, 503-498-3547
shane.harrison@flir.com

Contacts

FLIR Systems, Inc.
Media:
Tim McDowd, 503-498-3146
tim.mcdowd@flir.com
or
Investor Relations:
Shane Harrison, 503-498-3547
shane.harrison@flir.com