Európában is bevezette a C.H. Robinson következő generációs szállítási technológiáját

A járművezetőket segítő Navisphere® Driver mobil alkalmazás a folyamatok automatizálása és felgyorsítása révén növeli a járművezetés hatékonyságát

AMSZTERDAM--()--A C.H. Robinson ma bejelentette, hogy már Európában is megvásárolható Navisphere® Driver elnevezésű mobil appja, amelyet arra a célra fejlesztett ki, hogy lehetővé tegye a járművezetők számára a járművükkel szállított rakományra vonatkozó információk menet közben való megtekintését és frissítését. Az app automatikusan ellátja a járművezetőket a szállítás során a rakományra vonatkozó frissített információkkal, és lehetővé teszi számukra a dokumentumok beszkennelését és feltöltését a fizetési folyamatok gyorsítása érdekében.

„Manapság a szállítmányozó vállalatoknak folyamatosan frissített információkra van szükségük arról, hogy egy adott pillanatban éppen hol tart a rakományt szállító jármű” – magyarázta Jeroen Eijsink, a C.H. Robinson európai egységének elnöke. „A Navisphere Driver megjelentetése előtti időkben a járművezetőknek gyakran meg kellett álniuk vagy út közben telefonálniuk kellett, hogy manuális módon szolgáltassanak információkat az általuk szállított rakományról. Ma már azonban a járművezető telefonja automatikusan elvégzi helyette ezt a feladatot.”

A mobil alkalmazást, amely iPhone®-ra és Android® alapú eszközökre tölthető le az App Store-ból és a Google Play áruházból, kifejezetten járművezetők számára tervezték. Az app a rakománykiosztást könnyen kezelhető SMS értesítésben közli, és az ún. „geo-fence” (virtuális kerítés) rendszert, valamint a telefon nyomkövetési funkcióját használva automatikusan óránként vagy – ha a szállítmányozó igényli – akár gyakrabban is közel valós idejű információkat közöl a szállítmányról. A nyomkövetés a szállítmány rendeltetési helyére való megérkezéséig folyik, és a rakomány leszállításakor a járművezető a telefon kamerája és az alkalmazás segítségével beszkennelheti és benyújthatja a fizetési folyamat elindításához szükséges dokumentumokat.

„Jelenleg a legtöbb európai Telematic szolgáltatót támogatjuk. Ez azt jelenti, hogy a vezetőfülkében lévő egységek közvetlenül képesek eljuttatni a folyamatosan frissülő megállási és szállítási adatokat a C.H. Robinsonnak, amikor Ön valamilyen rakományt szállít a számunkra” – magyarázta Dave Fraas, a cég európai számítástechnikai csoportjának vezérigazgatója, majd hozzátette: „Nagy örömmel biztosítjuk ezt az alkalmazást szállítói hálózatunk számára olyan addicionális szolgáltatásként, amely kiegészíti az általunk kínált teljes körű technológiai szolgáltatáscsomagot.”

A C.H. Robinson saját fejlesztésű technológiai megoldásait a jövőbeli igények felmérése során gyűjtött információk alapján dolgozza ki. A Navisphere® Driver a Navisphere®, egy önálló, globális szállításirányítási rendszer (transport management system [TMS]) része, amelyet arra a célra terveztek, hogy az ügyfelek számára biztosítsa a szállítmányok kiindulási és rendeltetési helye közti követhetőségét, és hatékony, automatizált információk szolgáltatását a szállítmányokról bármely földrajzi régióban, függetlenül a szállítási módozattól. A Navisphere® és kiegészítő elemei rugalmasak és hatékonyak, és szinte bármilyen strukturált adatfájllal vagy vállalalati erőforrástervező programmal integrálhatók. A rendszer lehetővé teszi az ügyfelek és szállítmányozók számára, hogy gyorsan átfogó információkat kapjanak az ellátási lánc összes szegmenséről a helyi és nemzetközi szállítmányok tervezése céljára.

A C.H. Robinsonnal együttműködő ügyfelek és szállítmányozók egyaránt nyugodtan hagyatkozhatnak a cég képzett, ügyfélorinetált szakértőire, akik a szállítmányozás minden apró részletét jól ismerik. A vállalat támogatja a szállítmányozókat a hatékonyság és a nyereségesség javításában azáltal, hogy hozzáférést biztosít számukra Európa egyik legnagyobb fuvarozó hálózatához, és lehetőséget nyújt olyan technológia igénybe vételére, amely rugalmasabbá és hatékonyabbá teszi üzleti tevékenységüket a folyamatok és interakciók automatizálása révén.

Amit a C.H. Robinsonról tudni kell…

A C.H. Robinsonnál hiszünk abban, hogy a globális kereskedelem felgyorsításával hozzájárulunk a világgazdaság fejlődéséhez. Alkalmazottaink szakértelmére, folyamatainkra és technológiánkra támaszkodva segítjük ügyfeleinket abban, hogy ne keményebben, hanem inkább okosabban, hatékonyabban dolgozzanak. A világ egyik legnagyobb független logisztikai szolgáltatójaként (3PL) globális hálózatunk révén logisztikai szolgáltatások széles körét kínáljuk ügyfeleinknek, továbbá frisstermék-beszerzést és menedzselt szolgáltatásokat. Európában a C.H. Robinson az egyik vezető közúti szállító és szállítmányozó cég, amely a régióban dinamikusan működő irodahálózatra támaszkodik. Európai alkalmazottaink több nyelven beszélő, az ügyfélkapcsolat-építés terén mélyreható ismeretekkel rendelkező, az ügyfelek igényeinek mind teljesebb körű kielégítése iránt elkötelezett szakemberek. A társaság, a cég alapítványa és alkalmazottaink minden évben számos szervezet számára adakoznak szerte a világon. A C.H. Robinson (CHRW), amelynek központja az USA-ban, Minnesota államban, Eden Prairie-ben található, a NASDAQ-on jegyzett , nyilvánosan működő részvénytársaság. További információkért kérjük, látogasson el honlapunkra (http://www.chrobinson.com) vagy tekintse meg a vállalatról készült videót.

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendo a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.

C.H. Robinson
Marianne Myburgh, +31.205.170.206