Spółka RenalGuard Solutions poinformowała o uzyskaniu zgody na zaprezentowanie najnowszych wyników swoich badań klinicznych na tegorocznej konferencji Heart Failure

Spółka zorganizuje sympozjum poświęcone zastosowaniu leczenia diuretycznego z użyciem RenalGuard do regulowania gospodarki płynowej u pacjentów z niewydolnością serca.

MILFORD, Stan Massachusetts--()--Spółka RenalGuard Solutions™, Inc., oferująca sprzęt medyczny i innowacyjne technologie z zakresu gospodarki płynami przeznaczone do zastosowań sercowo-naczyniowych, poinformowała dziś, że na dorocznej konferencji poświęconej niewydolności serca, organizowanej pod nazwą Heart Failure przez działające przy Europejskim Towarzystwie Kardiologicznym stowarzyszenie Heart Failure Association, która ma się w tym roku odbyć w Wiedniu, zaprezentowane zostaną najnowsze wyniki badań klinicznych poświęconych leczeniu diuretycznemu przy użyciu RenalGuard®. W badaniach sprawdzano zastosowanie produktu RenalGuard w leczeniu pacjentów z zespołem przeładowania płynami wskutek niewydolności serca.

Spółka poinformowała także, że w dniu 26 maja, podczas tegorocznej konferencji Heart Failure, zorganizuje jedyne sympozjum dodatkowe pt. Gospodarka płynowa u pacjentów z ostrą niewydolnością serca: problemy i optymalizacja”.

W wielu badaniach wykazano zdolność RenalGuard do regulowania w sposób precyzyjny i przewidywalny poziomu płynów u pacjentów z niewydolnością serca - stwierdził Jim Dillon, dyrektor naczelny RenalGuard Solutions. - Bardzo się cieszymy z możliwości zaprezentowania przez prof. Ponikowskiego wyników jego badań klinicznych z użyciem RenalGuard w terapii diuretycznej”.

Wystąpienia spółki RenalGuard Solutions na tegorocznej konferencji Heart Failure obejmować będą:

Najnowsze wyniki wstępnych badań klinicznych poświęconych ostrej niewydolności serca
Prospektywne badania w zakresie oceny metod leczenia pacjentów z ostrą zdekompensowaną niewydolnością serca przy użyciu systemu RenalGuard™.

• sobota, 26.05.2018; godz. 9.45 CET; sala wiedeńska
  • prelegent: profesor Piotr Ponikowski, Uniwersytet Medyczny we Wrocławiu, 4 Wojskowy Szpital Kliniczny we Wrocławiu, Polska

Sympozjum dodatkowe

• sobota, 26.05.2018; godz. 13.30-14.30 CET; sala Ljubljana
  • przewodniczący: professor Piotr Ponikowski
  • paneliści: professor Wilfried Mullens, Wydział Kardiologii, Ziekenhuis Oost-Limburg, Genk, Belgia; dr. Howard Levin, RenalGuard Solutions/Coridea, LLC, Nowy Jork, Stany Zjednoczone

Więcej informacji na temat spółki RenalGuard Solutions i leczenia diuretycznego przy użyciu RenalGuard uczestnicy konferencji Heart Failure 2018 mogą uzyskać na stoisku G400 w sali wystawowej. System RenalGuard posiada oznaczenie CE i jest dostępny w sprzedaży na rynku europejskim oraz wybranych krajach całego świata. W Stanach Zjednoczonych możliwe jest wykorzystanie go do zastosowań badawczych.

Leczenie diuretyczne przy użyciu RenalGuard

Leczenie diuretyczne przy użyciu RenalGuard pozwala na regulowanie gospodarki płynowej u pacjentów z zastoinową niewydolnością serca wymagających takiej terapii. Produkt łagodzi szereg objawów związanych z tym schorzeniem. Umożliwiając regulowanie poziomu płynów w sposób precyzyjny i przewidywalny, terapia z użyciem RenalGuard ma szansę dać lekarzom lepszą kontrolę nad stosowanym leczeniem diuretycznym.

RenalGuard Solutions, Inc.

Spółka RenalGuard Solutions, Inc. oferuje sprzęt medyczny i innowacyjne technologie z zakresu gospodarki płynami przeznaczone do zastosowań sercowo-naczyniowych. Spółka prowadzi przełomowe badania z użyciem RenalGuard w ramach konsorcjum CIN-RG, którego wyniki pozwolą na złożenie do amerykańskiej agencji ds. żywności i leków (FDA) wniosku o ujęcie w wykazie produktów leczniczych dopuszczonych do obrotu. Więcej informacji można uzyskać na stronie internetowej spółki pod adresem: https://www.renalguard.com/ oraz na jej profilu w serwisie Twitter: @RenalGuard.

dla RenalGuard Solutions, Inc.
Jessica Volchok, 310-849-7985
Jessica@healthandcommerce.com

dla RenalGuard Solutions, Inc.
Jessica Volchok, 310-849-7985
Jessica@healthandcommerce.com