Mindbreeze introduceert de Medical Cockpit

Semantische zoekapplicatie voor het intelligent samenstellen van medische teksten

LINZ, Oostenrijk--()--Mindbreeze introduceert de Medical Cockpit, een intelligente oplossing voor semantische analyse en het doorzoeken van medische data in een netwerk.

Met de Medical Cockpit kan informatie uit alle soorten gestructureerde en ongestructureerde medische documenten – zoals brieven van artsen, testresultaten en -uitslagen, verslagen van laboratoria en uit operatiekamers – gericht worden gefilterd en verwerkt voor medisch personeel.

Het systeem biedt hen een snel, onderwerpspecifiek overzicht van een patiënt op basis van hun individuele toegangsrechten, en extraheert diagnoses, symptomen en medicatie uit de vele verschillende documenten. Dit levert enorme tijdsparingen op.

“Een tool die in staat is op gepersonaliseerde wijze de noodzakelijke informatie te verzamelen, te analyseren en beschikbaar te stellen resulteert in een betere kwaliteit van behandelingen en in een drastische vermindering van de werkbelasting van medisch personeel. Onze Medical Cockpit geeft snel een totaaloverzicht van alle patiëntgegevens en extraheert belangrijke informatie zoals diagnoses, symptomen en medicatie uit documenten,” lichtte Dr. Adolf Sonnleitner, MD, hoofd van de divisie Gezondheidszorg bij Mindbreeze toe.

De Medical Cockpit wordt al gebruikt in diverse ziekenhuizen in de Duitstalige landen.

Medical Cockpit:

De Medical Cockpit is door semantische koppeling van servicecatalogi, diagnosecatalogi, en lijsten van vaktermen en synoniemen in staat medische terminologie en zinsconstructies te begrijpen en kan op betrouwbare wijze specifieke patronen in uitslagen, aandoeningen en medicatie identificeren. Gebruikers kunnen, afhankelijk van het onderwerp en de beroepsgroep waartoe zij behoren (arts, verpleegkundige, therapeut), een compilatie opvragen van alle gegevens die ze op een bepaald moment nodig hebben, zoals de volledige onderwerpspecifieke informatie over een patiënt, en zelfs van de meest complexe casussen snel een overzicht krijgen.

Over Mindbreeze

Mindbreeze is een toonaangevende leverancier van appliances en clouddiensten voor enterprise search, toegepaste kunstmatige intelligentie en kennismanagement. De Mindbreeze insight engine begrijpt informatie en verstrekt een geconsolideerd beeld van kennis binnen een onderneming – ongeacht de vraag waar (databronnen) en hoe (gestructureerd, niet-gestructureerd) de gegevens zijn opgeslagen. Mindbreeze is dankzij een mondiaal partnernetwerk vertegenwoordigd in alle delen van de wereld.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Mindbreeze
Ulrike Kogler
+43 732 606162-0
pr@mindbreeze.com

Contacts

Mindbreeze
Ulrike Kogler
+43 732 606162-0
pr@mindbreeze.com