Egy amerikai egyesült államokbeli vállalat további befektetéseket hajt végre a romániai médiaszektorban

A befektetéssel egy szabad és független romániai médium létrejöttét kívánja támogatni

WASHINGTON--()--Április 20-án az Ellaal Goldberg Corporation, egy amerikai egyesült államokbeli holding vállalat, amelynek székhelye Washington, DC-ben található, és amely többségi tulajdonosa a Romániában bejegyzett Ellaal Goldberg, SA-nak, közleményt adott ki, miszerint összesen mintegy 50 millió USA dollárt fektet be a román hírközlési és médiapiacon, amelyből az első 20 millió USA dollár már az első évben megérkezik Romániába.

Az Ellaal Goldberg Corporation ma bejelentette, hogy kibővíti a befektetések körét, és stratégiai befektetéseket eszközöl mind a műsorszórási, mind az interaktív hírközlési szektorban. A vállalat hamarosan lezárja az első romániai befektetésekre vonatkozó tárgyalásokat, és készen áll arra, hogy rendelkezésre bocsássa az ügyletek megkötéséhez szükséges tőkét.

A holding társaság arról is hírt adott, hogy nemsokára összeáll az a kétoldalú ügyvezetőségi médiatanács, amelynek elsődleges feladata a befektetési célvállalatok elemzése lesz, és amely felügyelni fogja az Ellaal Goldberg SA által megkötött megállapodások végrehajtását. A médiatanács amerikai egyesült államokbeli tagjának kinevezése még függőben van, a holding vállalat bejelentése szerint azonban a következő személyek már kinevezésre kerültek a médiatanácsba: Cozmin Gusa, a RealitateaTV vezérigazgatója és fő részvényese (aki egyben az Ellaal Goldberg, SA részvényese is); Lucian Sarb, aki nemrégiben távozott a franciaországi, lyoni székhelyű Euronews-tól, ahol a tartalomért felelős igazgatóként tevékenykedett; valamint Mark Robertson, a Potomac Global Advisors elnöke, aki pozíciójából eredően hivatalból lesz tagja a holding vállalat részéről a médiatanácsnak. A tanács amerikai egyesült államokbeli utolsó tagjának kiléte várhatóan az elkövetkező napokban kerül bejelentésre.

Robertson úr ismét hangsúlyozta az amerikai egyesült államokbeli holding vállalat közeljövőben megvalósuló befektetéseinek jelentőségét, rámutatva, hogy "a befektetések körének kibővítése bizonyítéka annak, hogy a tanács gazdasági és stratégiai szempontból egyaránt fontosnak ítéli meg ezeket a befektetési lehetőségeket, amelyek minden bizonnyal elősegítik a romániai piac pozitív irányú fejlődését, és várhatóan kulcsfontosságú szerepet játszanak majd egy szabad és független médium létrehozásában és megerősítésében ebben a fontos régióban."

A romániai vállalat már rendelkezik tapasztalatokkal az amerikai befektetőkkel való együttműködés terén, és érdekelt a romániai biztosítási piacon is az egyik legnagyobb amerikai biztosító csoport, az ARCH Reinsurance Company partnereként.

Az Ellaal Goldberg SA, amelynek központja a romániai Târgu Mures városában található, hamarosan nyilvánosságra hozza a közeljövőben megvalósuló tranzakciók publikusnak minősülő technikai részleteit.

Amit a Potomac Global Advisors-ról tudni kell...

A Potomac Global Advisors egy teljes körű szolgáltatást nyújtó nemzetközi stratégiai tanácsadó cég, amelynek székhelye Washington, DC-ben található. A vállalat ügyfelei élvezhetik azokat az előnyöket, amelyeket a cég szerte a világon a jelentősebb nagyvárosokban működő leányvállalatai által alkotott nemzetközi hálózat biztosít. A PGAdvisors elsősorban az amerikai és nemzetközi vállalatok és kormányok számára nyújt támogatást összetett, határokon átívelő ügyletek lebonyolításában és a globális gazdaság kínálta lehetőségek kiaknázásában.

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendo a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.

Contacts

Potomac Global Advisors
Mark Robertson, 1-202-251-2047
mrobertson@potomacglobal.com

Contacts

Potomac Global Advisors
Mark Robertson, 1-202-251-2047
mrobertson@potomacglobal.com