FLIR lanceert radar- en thermische producten voor grenspatrouilles en de mobiele soldaat

Nieuwe radar voor detectie van drone- en landdoelen plus lichtgewicht monoculaire detectie biedt geavanceerde draagbare bewakingscapaciteiten

FLIR Ranger R8SS-3D drone-detecting radar can detect over 500 threats and their exact locations simultaneously (Photo: Business Wire)

WILSONVILLE, Ore.--()--FLIR Systemen, Inc. (NASDAQ: FLIR) kondigde vandaag de introductie aanvan drie producten voor gebruik door wereldwijde militairen en overheidsinstanties, waaronder grenspatrouille agenten. Deze producten omvatten twee FLIR Ranger® mid-range paneelradars, één met opsporing van boordrone- en gronddoel en de Recon® V UltraLite thermische monocular. De producten, gepresenteerd op de Special Operations Forces Industry Conference (SOFIC) 2018 in Tampa, Florida, maken deel uit van FLIR’s Soldier Solutions familie en laten zien dat het bedrijf zich inzet voor de levering van de meest geavanceerde apparatuur aan gewapend personeel.

De FLIR Ranger R8SS-3D- en R8SS-radars, die deel uitmaken van de FLIR Ranger radars familie, bieden detectiemogelijkheden op middellange afstand voor zowel installatie op vaste basis als personeel van toegewijde operaties. De R8SS-3D detecteert zowel land- als luchtobjecten, zoals microdrones, en onderscheidt vogels van drones. De Ranger R8SS-3D rapporteert de hoogte en locatie van kleine drones op een afstand van 2 mijl en kan ook voertuigen en mensen die lopen of kruipen detecteren. Zowel de R8SS-3D als de R8SS, waarvan de laatste alleen landbedetectie biedt, kunnen meer dan 500 bedreigingen en hun exacte locatie gelijktijdig detecteren en werken binnen een bestaand datanetwerk. De R8SS-serie kan worden gemonteerd op een voertuig, bewakingstoren of statief en maakt volledig 360 graden-toezicht mogelijk, zodat bedreigingen binnen het bewakingsbereik worden gedetecteerd.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

FLIR Systems, Inc.
Communications
Tim McDowd, 503-498-3146
tim.mcdowd@flir.com
of
Investor Relations
Shane Harrison, 503-498-3547
shane.harrison@flir.com

Contacts

FLIR Systems, Inc.
Communications
Tim McDowd, 503-498-3146
tim.mcdowd@flir.com
of
Investor Relations
Shane Harrison, 503-498-3547
shane.harrison@flir.com