In Grootschalige studie naar lichaamssamenstelling ontbreekt het verband tussen specifieke vetdistributies en metabole ziekten

De nieuwe Obesitas-studie openbaart metabolische fenotypen die door scheve lichaamsvetverdelingen worden beschreven

Loading media player...

Large-Scale Body Composition Study Reveals Link between Specific Fat Distributions and Metabolic Diseases

LINKÖPING, Zweden--()--Specifieke patronen van vetverdeling zijn gekoppeld aan de aanwezigheid van coronaire hartziekte (CHD) en type 2 diabetes (T2D), volgens een nieuwe studie gepubliceerd in Obesity. AMRA, de internationale leider in lichaamssamenstellingsanalyse, heeft vandaag de resultaten van een studie van de lichaamssamenstelling van meer dan 6.000 proefpersonen, met nadruk op de noodzaak om te meten en te onderzoeken verschillende vet compartimenten om te begrijpen en ontwikkelen behandelingen voor meerdere metabole ziekten.

De Obesitas-studie is gedaan in samenwerking met AMRA, Pfizer, de Westminster University, de Linköping University en de Britse Biobank. De 6.000 geanalyseerde onderwerpen maken deel uit van de UK Biobank Imaging Study, een belangrijke nationale en internationale bron van informatie over gezondheid. In 2015 kondigde UK Biobank aan dat AMRA de geautomatiseerde analyse van MRI-beelden zou uitvoeren voor nauwkeurige vet- en spiermetingen. AMRA heeft nu de techniek van lichaamssamenstelling profilering ontwikkeld, die het mogelijk maakt voor een nauwkeurige analyse van meerdere variabelen om de complexe associaties en interacties tussen vet distributie, spiervolumes en metabole status te beschrijven.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

AMRA Medical AB
Chelsea Ranger
SVP Commercial & Market Strategy
chelsea.ranger@amramedical.com
of
UK Biobank
Andrew Trehearne
Head of Communications
andrew.trehearne@ukbiobank.ac.uk

Contacts

AMRA Medical AB
Chelsea Ranger
SVP Commercial & Market Strategy
chelsea.ranger@amramedical.com
of
UK Biobank
Andrew Trehearne
Head of Communications
andrew.trehearne@ukbiobank.ac.uk