Bijna 1 miljard mensen wereldwijd hebben slaapapneu, schatting internationale slaapdeskundigen in

De onderzoekers analyseerden overwicht-studies van 16 landen, samen met gegevens van de Wereldgezondheidsorganisatie en de Vooruitzichten van de wereldbevolking van de Verenigde Naties

Woman wearing CPAP, the gold standard treatment for sleep apnea (Photo: Business Wire)

SAN DIEGO--()--Een nieuwe gegevensanalyse die door ResMed (NYSE: RMD, ASX: RMD) deze week op de Internationale Conferentie van ATS 2018 wordt voorgesteld wijst erop dat het overwicht van slaapapneu meer dan 936 miljoen mensen wereldwijd beïnvloedt. Dat is bijna 10 keer groter dan bij vorige ramingen.

De studie “Global Prevalence of Obstructive Sleep Apnea (OSA)” werd uitgevoerd door een internationaal panel van vooraanstaande onderzoekers die een duidelijk beeld wilden krijgen van de impact van de chronische slaapstoornis op de ademhaling. De vorige schatting van de prevalentie van OSA (100 miljoen) kwam voort uit een studie van de Wereldgezondheidsorganisatie uit 2007, waarin gebruik werd gemaakt van de toen beschikbare methoden en gegevens. Door analyse van technologische verbeteringen bij het opsporen van OSA en te weinig gerapporteerde statistieken uit andere gebieden van de wereld, schetst deze laatste studie dat de getroffen groep beduidend groter is dan eerder werd geïdentificeerd.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

ResMed
For media:
Jayme Rubenstein, +1 858.836.6798
news@resmed.com
or
For investors:
David Pendarvis, +1 858.836.5000
investorrelations@resmed.com

Contacts

ResMed
For media:
Jayme Rubenstein, +1 858.836.6798
news@resmed.com
or
For investors:
David Pendarvis, +1 858.836.5000
investorrelations@resmed.com