Algemene Vergadering van Aandeelhouders stemt in met alle agendapunten

DEN HAAG, Nederland--()--Koersgevoelige Informatie:

De Algemene Vergadering van Aandeelhouders (AVA) van Aegon N.V. heeft op 18 mei 2018 ingestemd met alle agendapunten, waaronder de vaststelling van de jaarrekening over het boekjaar 2017.

Aandeelhouders hebben ingestemd met het voorstel tot herbenoeming van Corien M. Wortmann-Kool en Robert W. Dineen in de Raad van Commissarissen voor een nieuwe termijn van vier jaar. Mevrouw Wortmann-Kool en de heer Dineen zijn in 2014 toegetreden tot de Raad van Commissarissen.

Het slotdividend over 2017 van EUR 0,14 per gewoon aandeel is door aandeelhouders goedgekeurd. Daarmee komt het totale dividend over het boekjaar 2017 uit op EUR 0,27 per gewoon aandeel. Het slotdividend wordt naar keuze van de aandeelhouder in contanten of in gewone aandelen uitgekeerd. De waarde van het dividend in aandelen zal ongeveer hetzelfde zijn als de waarde van het dividend in contanten.

De fractie ter bepaling van het dividend in aandelen zal worden bepaald op basis van de gemiddelde koers van Aegon aan de beurs van Amsterdam (Euronext) tijdens de vijf handelsdagen in de periode van 11 juni tot en met 15 juni 2018. Het dividend wordt op vrijdag 22 juni 2018 uitbetaald. Meer informatie over het dividend is te vinden op aegon.com.

Alle details van de besluiten die tijdens de AVA zijn genomen, worden hier gepubliceerd.

Voor het officiële Engelstalige persbericht verwijzen wij naar de corporate website.

Over Aegon

Aegon’s geschiedenis gaat ruim 170 jaar terug – tot de eerste helft van de negentiende eeuw. Inmiddels is Aegon uitgegroeid tot een internationale onderneming met activiteiten in meer dan 20 landen in Noord- en Zuid-Amerika, Europa en Azië. Als aanbieder van levensverzekeringen, pensioenen en vermogensbeheer behoort het bedrijf tot de toonaangevende financiële dienstverleners ter wereld. Aegon heeft een duidelijke doelstelling om mensen te helpen financiële zekerheid te bereiken in alle fasen van hun leven. Meer informatie: aegon.com/about.

Contacts

Aegon
Media relations
Dick Schiethart
070 344 8821
gcc@aegon.com
of
Investor relations
Jan Willem Weidema
070 344 8028
ir@aegon.com

Contacts

Aegon
Media relations
Dick Schiethart
070 344 8821
gcc@aegon.com
of
Investor relations
Jan Willem Weidema
070 344 8028
ir@aegon.com