Ielūgums medijiem no Somijas Tirdzniecības kameras – augstākā līmeņa starptautiskās arbitrāžas eksperti pulcējas Somijā: 2018.gada Helsinku Starptautiskās arbitrāžas diena 2018.gada 24.maijā

HELSINKI--()--2018.gada Helsinku Starptautiskās arbitrāžas diena (www.hiad.fi) tiks atzīmēta Helsinkos ceturtdien, 2018.gada 24.maijā. Pasākumā septīto reizi pulcēsies starptautiskās arbitrāžas un strīdu risināšanas eksperti. Pasākuma tēma ir “Starptautiskās arbitrāžas nākotnes veidošana”. Konferencē aplūkoto tematu loks ietvers publisko-privāto arbitrāžu, sporta arbitrāžu, juridiskās tehnoloģijas un juridisko dizainu.

Runātāju vidū būs augsti atzīti starptautiskās arbitrāžas praktiķi. Galveno runu teiks KETRĪNA RODŽERSA (tiesību profesore no Pensteitas Juridiskās valsts koledžas (ASV) un ētikas, regulējuma un likuma varas profesore no Karalienes Mērijas Londonas universitātes (Lielbritānija)). Augsta līmeņa sporta arbitrāžas eksperts Ričards Maklārens (tiesību profesors un rektora pienākumu izpildītājs Rietumontario Universitātē; juridsikā biroja “McKenzie Lake Lawyers LLP” advokāts (Kanāda)) sniegs interviju par to, vai dažas sporta arbitrāžai raksturīgas lietas var pārņemt arī starptautiskajā komerciālajā arbitrāžā. Viņu intervēs Markuss Manninens (juridiskā biroja “Parner, Hannes Snellman Attorneys Ltd” speciālists (Somija)), kurš ir Sporta Arbitrāžas tiesas (CAS) arbitrs un sporta tiesību un arbitrāžas eksperts.

Konferencē uzstāsies arī PATRĪCIJA NETALA (juridiskais birojs “KNOETZL, Austrija), STARVOSS BREKOULAKIS (profesors Karalienes Mērijas Londonas universitātē, Lielbritānija), ROBERTS LAMBERTS (juridiskais birojs “Clifford Chance”, Lielbritānija), EVA STORSKRUBA (juridiskais birojs “Roschier”, Zviedrija), GAĻINA ŽUKOVA (juridiskais birojs “Bélon Malan & Associés”, Francija), MAIKLS MAKILVRETS (enerģētikas kompānija “GE Oil & Gas”, Itālija), RĪKA KOULU (Helsinku Universitātes paspārnē esošā “Legal Tech Lab”, Somija), MAIKLS LINDS (programmtūras izstrādes kompānija “Tyler Technologies, Inc.”, Lielbtritānija), KLEMENSS HEUČS (tehnoloģiju kompānija “Nokia”, Vācija) un MĪRA SIVENEITANA (juridiskais birojs “Dottir”, Somija). Dalībniekus sveiks Somijas Tirdzniecības kameras (FAI) Arbitrāžas institūta priekšsēdētāja PETRA KIURUNAINENA un FAI ģenerālsekretāre HEIDI MERIKALLA-TEIRA.

Pasākumu organizē Somijas Tirdzniecības kameras Arbitrāžas institūts (FAI; www.arbitration.fi). Ik gadu pasākumu apmeklē vairāk nekā 200 juristu, kas specializējas vai interesējas par arbitrāžu un strīdu risināšanu, pārstāvot ap 20 valstu. Pasākuma darba valoda ir angļu.

Lejuplādēt ielūgumu medijiem: https://hiad.fi/programme/

Plašākai informācijai lūdzam apmeklēt pasākuma vietni internet: https://www.hiad.fi/

Mediju pārstāvjiem dalība pasākumā ir bez maksas. Lūdzam pieteikties līdz 2018.gada 23.maijam.

Šī paziņojuma versija oriģinālvalodā ir paziņojuma vienīgā oficiālā un autoritatīvā versija. Tulkojumi ir domāti, lai radītu papildu ērtības, un ir jāsalīdzina ar oriģinālo tekstu, kam vienīgajam ir juridisks spēks.

Somijas Tirdzniecības kamera
Komunikācijas direktors Patriks Linfors