International Food & Beverage Alliance steunt oproep WHO voor de eliminatie van industrieel geproduceerd transvet uit de wereldwijde voedselvoorziening

GENEVA--()--De International Food & Beverage Alliance (IFBA) heeft vandaag haar steun uitgesproken voor de oproep van de WHO en niet-gouvernementele organisatie, Resolve to Save Lives, om in 2023 industrieel geproduceerd transvet uit de wereldwijde voedselvoorziening te verwijderen.

We verwelkomen deze actie”, zei Rocco Renaldi, secretaris-generaal van IFBA. “Twee jaar geleden hebben de bedrijven die lid zijn van IFBA zich ertoe verbonden om het industrieel geproduceerde transvet in hun producten wereldwijd tegen eind 2018 terug te brengen tot een vanuit voedingsoogpunt onbeduidend niveau. Onze vooruitgang was aanzienlijk – eind 2017 schatten we op geaggregeerde basis dat industrieel geproduceerd transvet uit 98,8% van de globale productportfolio’s van de IFBA-bedrijven was verwijderd.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

International Food & Beverage Alliance (IFBA)
Rocco Renaldi, +32 473 40 18 27
rrenaldi@ifballiance.org

Contacts

International Food & Beverage Alliance (IFBA)
Rocco Renaldi, +32 473 40 18 27
rrenaldi@ifballiance.org