Adviesraad Huawei ICT Academy neemt leiding bij opleiden ICT talent voor de toekomst

Professor Zhili Sun, Vice-Chair Academia of the Huawei ICT Academy Advisory Board (Photo: Business Wire)

READING, England--()--Er is een crisis in de ICT-industrie aan het ontstaan, nu de sector worstelt om belangrijke functies in te vullen. Het aanbod van talent is volgens Technation het grootste probleem waar digitale technologiebedrijven in het Verenigd Koninkrijk mee te maken hebben. Naarmate de technologie evolueert, ervaren medewerkers met pensioen gaan en er meer banen beschikbaar komen, zal dit probleem alleen maar verergeren. Naar verwachting zullen er tussen 2015 en 2025 in totaal 1,7 miljoen ICT-banen voor technologiespecialisten bijkomen en de kandidaten hebben de vaardigheden en ervaring nodig om deze banen te kunnen vervullen.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk de volledige weergave hier: https://www.businesswire.com/news/home/20180508005796/en/

Om dit probleem op te lossen, biedt de Huawei ICT Academy een non-profit onderwijsinitiatief dat partnerschappen tussen universiteiten en bedrijven makkelijker maakt door jonge Europeanen met een groot digitaal potentieel, zoals studenten, ontwikkelaars en ondernemers, te ondersteunen. De Huawei ICT Academy Advisory Board is in november 2017 opgericht om leiding te geven aan de Huawei ICT Academy in West-Europa en opereert onafhankelijk, ondersteund door investeringen van Huawei. Het is de enige vereniging van Huawei van dit type buiten China. Het bestuur geeft leiding aan de algemene richting en ontwikkeling van de Huawei ICT Academy en ondersteunt de branche bij het bevorderen van de kennis van de vakman.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Huawei ICT Academy
Pallavi Malhotra
Manager
pallavi.malhotra@huawei.com
00447833082979

Release Summary

Huawei ICT Academy Advisory Board leads the way in securing the ICT talent ecosystem for the future

Contacts

Huawei ICT Academy
Pallavi Malhotra
Manager
pallavi.malhotra@huawei.com
00447833082979