Herzuma® (trastuzumab), een biosimilarum voor de behandeling van borstkanker is nu beschikbaar in Europa

  • Herzuma, biosimilar trastuzumab, dat intraveneus wordt toegediend, is nu beschikbaar in Europa voor de behandeling van patiënten met borstkanker in vroeg stadium, metastatische borstkanker of metastatische maagkanker waarvan tumoren ofwel een overexpressie van HER2 hebben ofwel een amplificatie van het HER2-gen.1,2
  • Herzuma is de derde biosimilariteit die op de markt wordt gebracht en gedistribueerd door het Mundipharma netwerk in Europa, wat een bewijs is van leiderschap en expertise van Mundipharma op het gebied van biosimilars.
  • In totaal hebben biosimilars zoals Herzuma potentie om het Europese en Amerikaanse gezondheidszorgstelsel vóór 2020 met ongeveer 50 tot 100 miljard euro te redden.3

CAMBRIDGE, England--()--Het Mundipharma wereldwijde netwerk van onafhankelijke geassocieerde bedrijven kondigt aan dat Herzuma, biosimilar trastuzumab, nu beschikbaar is in Europa. Het product wordt gelanceerd in zowel het Verenigd Koninkrijk als Duitsland. Verdere introducties in Europese landen worden verwacht in de komende maanden. Het Mundipharma-netwerk heeft exclusieve distributierechten voor Herzuma in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Italië, Ierland, België, Luxemburg en Nederland.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Communications Lead for Mundipharma
Tiffany Fretwell
Telephone: +44 (0) 1223 397 3361
Email: tiffany.fretwell@mundipharma.com

Contacts

Communications Lead for Mundipharma
Tiffany Fretwell
Telephone: +44 (0) 1223 397 3361
Email: tiffany.fretwell@mundipharma.com