BLH Nobel lanserar 1756-vägningsmodul för integrering med Allen-Bradley®-chassi

Plug-in-vägningsmodulen med dubbla kanaler är direkt anpassad för att användas med Allen-Bradley 1756 ControlLogix®-chassit

MALVERN, Pa.--()--Varumärket BLH Nobel från Vishay Precision Group, Inc. (NYSE: VPG), en ledande tillverkare av precisionslastgivare och -system, inklusive exakta vägnings- och styrsystem, meddelar idag att produktutbudet utökas med BLH Nobel-1756-WM. 1756-WM är en vägningsmodul avsedd att kopplas in direkt i Allen-Bradley 1756 ControlLogix-chassit.

1756-WM är avsedd för vägning och processtyrning. Den har en enkel konfiguration och kan användas för vägning i tankar, silos och kärl på marknaderna i framför allt USA och Kanada.

Vägningsmodulen integrerar vägningsfunktionalitet direkt i Allen-Bradley PLC-systemet genom en plugin-koppling i 1756 ControlLogix-chassit via en enkel skruvanslutningskontakt. Vägningsmodulen får kraftförsörjning direkt från 1756 ControlLogix systemet och behöver därför bara inkoppling från lastcellerna.

När modulen är monterad på plats och installerad sker kalibrering och programmering av 1756-WM enkelt via Rockwell RSLogix 5000® PLC-utvecklingsprogramvaran – inga andra externa konfigurationsverktyg behövs. Dubbla oberoende töjningsmätaringångar – med senseingångar för anslutning med sex ledningar – driver upp till åtta 350-ohms lastceller med upp till fyra parallella 350-ohms lastceller per kanal.

Med ett stort drifttemperaturintervall på 32–140 °F (0–60 °C) ger 1756-vägningsmodulens system med sex ledningar mer exakt mätning än äldre system med fyra ledningar. Dessutom säkerställs tydliga och mycket noggranna data genom 1-millisekunds töjningsmätaringångar, samt avancerade digitala filter som ger kraftiga och effektiva signaler från lastcellerna.

1756-vägningsmodulen är avsedd för industriprocesstillämpningar i livsmedels- och dryckesindustrierna samt i läkemedelsindustrin. Det är en betydelsefull produkt som ger många fördelar för olika OEM-företag och systemintegrerare som använder Allen-Bradley 1756 ControlLogix-chassit.

I över 40 år har BLH Nobels varumärke VPG specialiserat sig på konstruktion, utveckling och tillverkning av högkvalitativa produkter för processvägning och kraftmätning med hög precision samt tillhörande styrsystem. BLH Nobels lastceller maximerar prestandan och minimerar effekterna av blandning, omrörning och temperaturförändringar i kritiska processtadier. BLH Nobels produkter och anpassade lösningar är utvecklade så att de uppfyller strikta säkerhetsstandarder inom branscherna för livsmedel, massa och papper, läkemedelstillverkning, medicinsk utrustning, processindustri, gruvdrift och offshoreindustri. Varumärket erbjuder dessutom ett brett utbud av kommunikationsprotokoll för smidig integrering i komplexa produktionslinjer. Företaget levererar även systemlösningar, produkter och tjänster i fler än 100 länder över hela världen. Varje anpassad lösning från BLH Nobel kommer från över 40 års teknisk expertis som har uppnåtts tack vare tusentals framgångsrika tillämpningar. Mer information om de här produkterna och andra produkterbjudanden finns på www.blhnobel.com.

Allen-Bradley, ControlLogix och RSLogix 5000 är registrerade varumärken som tillhör Rockwell Automation.

Om VPG

Vishay Precision Group, Inc. är en internationellt erkänd designer, tillverkare och marknadsförare av komponenter baserade på företagets resistiva folieteknik, sensorer och sensorbaserade mätsystem. Företaget specialiserar sig på de växande marknaderna inom mätning av spänning, kraft, vikt, tryck och ström. VPG är marknadsledande inom folieteknikprodukter. Företaget utvecklar fortlöpande teknikinnovationer inom precisionsfoliemotstånd och trådtöjningsgivare, vilka ligger till grund för dess kraftsensorprodukter och vägnings- och styrsystem. Produktportföljen består av olika väletablerade varumärken som är kända för precision och kvalitet på marknaden. Läs mer om VPG på www.vpgsensors.com.

Om BLH Nobel

VPG:s varumärke BLH Nobel är världsledande inom processvägning och kraftmätning och tillverkar vägnings- och styrsystem av hög kvalitet och med hög precision. BLH Nobels lasstceller maximerar precisionen och minimerar negativa effekterna av blandning, omrörning och temperaturförändringar i kritiska processtadier. Företagets produkter och anpassade lösningar är konstruerade för att uppfylla de stränga kraven inom pappers- och massaindustrin, samt process-, gruvdrifts-, stål- och offshoreindustrin. BLH Nobel erbjuder ett brett utbud av kommunikationsprotokoll som används i komplexa produktionslinjer och levererar systemlösningar, produkter och tjänster i mer än 100 länder runt om i världen. www.blhnobel.com

Contacts

Sales:
blhnobel@vpgsensors.com

VPG:
Reynee Tung
Director, Global Marketing Communications
+1 919-374-5515
reynee.tung@VPGSensors.com

Media:
PR Contact

ICR Inc.
John McKenna, +1 203-682-8252
VPGPR@icrinc.com

Contacts

Sales:
blhnobel@vpgsensors.com

VPG:
Reynee Tung
Director, Global Marketing Communications
+1 919-374-5515
reynee.tung@VPGSensors.com

Media:
PR Contact

ICR Inc.
John McKenna, +1 203-682-8252
VPGPR@icrinc.com