Kína pékipara @ Bakery China 2018 (Sanghaj, május 9-12.)

SANGHAJ--()--A több mint 200000 négyzetméteres területen megrendezésre kerülő 2018. évi Kínai Pékipari Kiállításra (Bakery China 2018) idén május 9-12-én kerül sor szerte a világról több mint 2100 kiállító részvételével.

A kínai pékipar erőteljes növekedésének fokmérőjeként ismert Bakery China (www.bakerychina.com) kiállítást először 21 évvel ezelőtt rendezték meg, és mára már a világ legjelentősebb ilyen jellegű kiállításává vált. Az elismert és az ágazat fejlődésére jelentős hatást gyakorló esemény szervezői, a China Association of Bakery & Confectionery Industry (CABCI) és a Bakery China Exhibitions Co., Ltd. 110 országból és régióból érkező, több mint 140000 szakmai látogatót üdvözölhet a Bakery China 2018 helyszínén, a sanghaji Új Nemzetközi Expo Központban (Shanghai New International Expo Center), ahol a résztvevők közvetlen tapasztalatokat szerezhetnek a kínai pékipar dinamikus növekedéséről és az ágazatban bevezetett számos újításról.

A múlt század vége óta rendkívül gyorsan fejlődő kínai pékipar 2003 és 2016 közt 20%-os átlagos növekedést ért el, és mára már az ágazat globális vezetőjévé vált. Az elkövetkezendő hónapokban az előállított termékek mennyisége és a fogyasztási volumen alapján megállapított globális rangsorban az ország várhatóan átveszi az első helyet. Az állam által meghatározott adott méretet elérő pékipari vállalkozásokról a Kínai Statisztikai Hivatal (National Bureau of Statistics of China) által készített statisztikai elemzések szerint Kína pékipari és cukrászati vállalkozásai 2017-ben összesen 35,899 millió tonna súlyú terméket (ideértve a száraztésztákat/kenyeret, kekszeket, csokoládét, fagyasztott italokat, instant tésztákat és édességeket) állítottak elő és 743,178 milliárd kínai jüan (renminbi [RMB]) összegű üzemi eredményt értek el, mely az előző évhez viszonyítva 8,29%-os éves növekedést képvisel.

A CABCI adatai szerint az 1,37 milliárd lakosú Kína egy főre eső éves kenyérfogyasztása 2017-ben mindössze 4,4 kg volt. Dél-Korea átlagos 10 kg-os, Japán több mint 20 kg-os és az USA és a nyugat-európai országok 70-80 kg-ot meghaladó fogyasztását tekintve nyilvánvaló, hogy a kínai piac rendkívül ígéretes növekedési és bővülése lehetőségekkel rendelkezik. A gyors ütemű urbanizáció és az étkezési szokások diverzifikálódása várhatóan kulcsfontosságú hajtóereje lesz a kínai pékipar növekedésének.

Kövessen minket a Linkedinen: https://www.linkedin.com/in/bakery-china-a82966a3

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendo a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.

Kapcsolat:
Bakery China 2018