IAB Europe en IAB Tech Lab publiceren Transparency & Consent Framework documentatie

BRUSSELS & NEW YORK--()--IAB Europe en IAB Technology Laboratory hebben vandaag na een openbare raadpleging van 30 dagen in maart en april 2018 de technische specificaties voor Transparency & Consent Framework (“Framework”) gepubliceeerd.

De officiële versie van deze standaard weerspiegelt uitgebreide feedback van uitgevers, agentschappen en ad tech bedrijven verzameld tijdens de consultatieperiode. Het Framework is een brancheoverkoepelende norm die onlinediensten en hun partners ondersteunt bij hun inspanningen om hun gebruikers transparantie- en keuzemechanismen te bieden over onder meer gegevensbescherming.

Het Framework biedt gebruikers volledige zeggenschap over hun gegevens. In overeenstemming met de algemene verordening inzake gegevensbescherming (GDPR) kunnen gebruikers nu niet alleen worden geïnformeerd over het gebruik van de persoonsgegevens van hun gebruikers door onlinediensten, maar ook over het gebruik van die gegevens door derden die onlinediensten helpen bij het tonen van advertenties aan hun gebruikers en het meten van de effectiviteit van die advertenties.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Media:
IAB Europe
Matthias Matthiesen, +32 4 96709294
matthiesen@iabeurope.eu
of
IAB Tech Lab
Laura Goldberg, +1-347-683-1859
laura.goldberg@iab.com

Contacts

Media:
IAB Europe
Matthias Matthiesen, +32 4 96709294
matthiesen@iabeurope.eu
of
IAB Tech Lab
Laura Goldberg, +1-347-683-1859
laura.goldberg@iab.com