Kela: berichten in internationale media onjuist, het basisinkomensonderzoek in Finland stopt niet en loopt tot eind 2018

HELSINKI--()--Vele internationale media-outlets hebben verhalen gepubliceerd over het feit dat Finland zijn basisinkomensexperiment gaat onderbreken. Deze informatie is onjuist. “Het experiment verloopt volgens plan en loopt door tot eind 2018”, zegt professor Olli Kangas, de leider van het onderzoeksteam bij Kela (Social Insurance Institution of Finland).

Er zijn momenteel geen plannen om het experiment na 2018 voort te zetten of uit te breiden. De effecten zullen worden bestudeerd nadat het experiment is beëindigd. De werkgelegenheidseffecten voor het hele experiment zullen eind 2019 of begin 2020 beschikbaar zijn.

Het basisinkomensexperiment ging van start in januari 2017. Tijdens het experiment ontvangen de 2.000 deelnemers een maandelijkse basisinkomensuitkering van 560 euro, die onafhankelijk is van eventuele andere inkomsten en niet afhankelijk is van het actief zoeken naar werk.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Kela
Professor Olli Kangas
+358 400 261158
olli.kangas@kela.fi

Release Summary

KELA:Despite incorrect reports in the media, the Finnish experiment on an Universal Basic Income will run until the end of 2018 as planned.

Contacts

Kela
Professor Olli Kangas
+358 400 261158
olli.kangas@kela.fi