Čínský pekárenský průmysl na výstavě Bakery China 2018 (9. - 12. května v Šanghaji)

ŠANGHAJ--()--Výstava Bakery China 2018, která se letos bude konat 9. až 12. května na ploše přes 200 000 čtverečních metrů, přilákala více než 2100 vystavovatelů z celého světa.

Výstava Bakery China (www.bakerychina.com) se poprvé konala před 21 lety, a byla významným ukazatelem silného růstu pekárenského průmyslu v Číně. Postupně se stala největší světovou výstavou v tomto sektoru. Organizátory této významné a vlivné události jsou asociace China Association of Bakery & Confectionery Industry (CABCI) a společnost Bakery China Exhibitions Co., Ltd. Nové mezinárodní výstavní centrum v Šanghaji letos v rámci výstavy Bakery China 2018 přivítá více než 140 000 profesionálních návštěvníků z více než 110 zemí a regionů. Každý účastník zde uvidí skutečně živou prosperitu a inovace čínského pekárenského průmyslu.

Čínský pekárenský průmysl, který od konce minulého století zaznamenává rychlý růst, dosáhl v letech 2003 až 2016 průměrného růstu 20%, a stal se světovým lídrem ve svém odvětví. Očekává se, že v nadcházejících měsících se Čína stane největším výrobcem a spotřebitelem pekařských výrobků. Podle statistik o pekařských společnostech v rámci státní stupnice Čínského národního statistického úřadu činila výroba pekařských a cukrářských výrobků v Číně v roce 2017 (včetně pečiva, chleba, sušenek, čokolád, mražených výrobků, instantních nudlí a cukrovinek) 35,899 milionů tun. Hlavní provozní příjmy činily 743,178 miliard RMB, což znamená meziroční růst o 8,29%.

Podle údajů asociace CABCI, na základě počtu obyvatel 1,37 miliardy, činila roční spotřeba chleba v Číně v roce 2017 pouze 4,4 kg na osobu. Při srovnání s průměrem 10 kg v Jižní Koreji, přes 20 kg v Japonsku a přes 70 až 80 kg ve státech USA a západní Evropy je zřejmé, že Čína má velký potenciál růstu a expanze. Hlavními faktory pro růst pekárenského průmyslu v Číně budou rychlá urbanizace a diverzifikace lidské stravy.

Sledujte nás na síti Linkedin: https://www.linkedin.com/in/bakery-china-a82966a3

Text této zprávy v původním, zdrojovém jazyce je oficiální verzí. Překlad této zprávy do jiných jazyků poskytujeme pouze jako doplňkovou službu. Text zprávy v původním, zdrojovém jazyce je jedinou právně závaznou verzí této tiskové zprávy.

Bakery China 2018
Christine Jiang, +86-10-8219 1892