Sofinnova Partners geeft EryDel een financiering van €26.5 miljoen

MILAN--()--Sofinnova Partners, een toonaangevend Europees durfkapitaalbedrijf, gespecialiseerd in Life Sciences, heeft vandaag aangekondigd dat het een financiering van €26.5 miljoen aan EryDel heeft gegeven. Het Italiaanse biotech-bedrijf, dat zich specialiseert in de aflevering van medicijnen via rode bloedcellen, zal het geld gebruiken om zijn internationale ontwikkeling te stimuleren en de ATTEST-studie af te ronden – een klinische studie van registratiefase III in Europa, Azië, Australië en de Verenigde Staten. Naast Sofinnova Partners namen de bestaande aandeelhouders Genextra SpA en Innogest SGR ook deel aan de investering.

Erydel is gevestigd in Milaan en ontwikkelt een innovatief medicijnafgifteapparaat dat is gebaseerd op rode bloedcellen voor de behandeling van zeldzame neurodegeneratieve ziekten. De eigen technologie is afhankelijk van de inkapseling van geneesmiddelen in rode bloedcellen die uit het eigen bloed van de patiënt worden gehaald en vervolgens opnieuw via infuus bij de patiënt worden ingebracht. Het bedrijf staat onder leiding van CEO Luca Benatti, een serial entrepreneur die eerder mede-oprichter was van Newron Pharmaceuticals (NWRN).

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

For Sofinnova Partners
Anne Rein, +33 6 03 35 92 05
anne.rein@strategiesimage.com

Contacts

For Sofinnova Partners
Anne Rein, +33 6 03 35 92 05
anne.rein@strategiesimage.com