Az amerikai egyesült államokbeli befektetők bejelentették, hogy megállapodást kötöttek az Ellaal Goldberggel

WASHINGTON--()--A befektetéssel egy szabad és független romániai médiumot kívánnak támogatni - A romániai hírközlési és médiapiacon jelentős mértékű befektetéseket fog eszközölni egy amerikai egyesült államokbeli vállalat, amelynek központja Washington, DC-ben található." - jelentette be ma a vállalat képviselője, Mark J. Robertson. A cég, az Ellaal Goldberg Corporation, egy amerikai egyesült államokbeli holding vállalat, amely a többségi tulajdonosa a Romániában bejegyzett Ellaal Goldberg, SA-nak.

Robertson úr, a Washington, DC-ben működő nemzetközi stratégiai és pénzügyi tanácsadási szolgáltatásokat nyújtó Potomac Global Advisors elnöke ma bejelentette, hogy egy belső piaci elemzés áttanulmányozása után a vállalat amerikai egyesült államokbeli egysége kész arra, hogy összesen mintegy 50 millió USA dollárt fektessen be a román piacon, amelyből az első 20 millió USA dollárt már az első évben rendelkezésre tudja bocsátani. Robertson úr kiemelte, hogy az amerikai egyesült államokbeli felek e közeljövőben végrehajtandó befektetései igen fontosak, mivel "mind gazdasági, mind stratégiai téren elősegítik a romániai piac pozitív irányú fejlődését, és annak a kulcsfontosságú célnak az elérését, hogy egy szabad és független médium jöjjön létre ebben a fontos régióban."

Az Ellaal Goldberg USA mellett a román cég többi részvénye Rózsa Róbert Mihály, Bartos Csaba és Cozmin Gusa tulajdonában van. A romániai vállalat már rendelkezik tapasztalatokkal amerikai befektetőkkel való együttműködés terén, és érdekelt a romániai biztosítási piacon is az egyik legnagyobb amerikai biztosító csoport, az ARCH Reinsurance Company partnereként.

A befektetésre szánt összeg első részlete várhatóan 2018. májusában kerül a vállalathoz, és közvetlenül az ELLAAL GOLDBERG SA kezeli majd, egy kétoldalú ügyvezetőségi médiatanács felügyelete mellett, amely a romániai piacról érkező befektetési javaslatokat fogadja és elemzi.

Amit a Potomac Global Advisors-ról tudni kell...

A Potomac Global Advisors egy teljes körű szolgáltatást nyújtó nemzetközi stratégiai tanácsadó cég, amelynek székhelye Washington, DC-ben található. A vállalat ügyfelei élvezhetik azokat az előnyöket, amelyeket a cég szerte a világon a jelentősebb nagyvárosokban működő leányvállalatai által alkotott nemzetközi hálózat biztosít. A PGAdvisors elsősorban az amerikai és nemzetközi vállalatok és kormányok számára nyújt támogatást összetett, határokon átívelő ügyletek lebonyolításában és a globális gazdaság kínálta lehetőségek kiaknázásában.

Tekintse meg az eredeti közleményt a következő internetes címen: businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20180420005522/en/

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendo a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.

Potomac Global Advisors
Mark Robertson, 1-202-251-2047