Mobidiag kondigt release aan van Amplidiag® CarbaR+MCR, een Multiplex qPCR-test voor detectie van antibioticaresistente bacteriën

ESPOO, Finland--()--Mobidiag Ltd, een Fins bedrijf op het gebied van moleculaire diagnostiek, heeft vandaag de CE-IVD-markering van Amplidiag® CarbaR+MCR bekendgemaakt, een moleculaire test die de detectie van de belangrijkste carbapenemase-producerende organismen en resistente merkers in één enkele test mogelijk maakt.

Antimicrobiële resistentie is momenteel een van de grootste bedreigingen voor de wereldwijde gezondheid. Mobidiag heeft gewerkt aan de ontwikkeling van innovatieve diagnostische hulpmiddelen op basis van de gepatenteerde technologieën en patenten voor screeningmethoden en gerelateerde kits voor carbapenemase-genen die verantwoordelijk zijn voor carbapenem-resistentie bij bacterie. De nieuwe Amplidiag® CarbaR+MCR test, samen met de bestaande Amplidiag® CarbaR+VRE, maken een screening van patiënten mogelijk voor multiresistente organismen om verspreiding ervan in ziekenhuisomgevingen te voorkomen.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Mobidiag
Dorothee Allard, +33 1 55 25 17 13
marketing@mobidiag.com

Contacts

Mobidiag
Dorothee Allard, +33 1 55 25 17 13
marketing@mobidiag.com