Sofinnova Partners leidt Inventiva Pharma naar kapitaalverhoging van €35,5 miljoen

  • Sofinnova Partners investeerde 10 miljoen euro in de kapitaalverhoging.
  • Middelen worden gebruikt om de klinische programma’s van de portefeuilleverbindingen van het bedrijf te bevorderen.
  • Een vertegenwoordiger van Sofinnova Partners wordt aangewezen in de Raad van Bestuur van Inventiva.

PARIS--()--Sofinnova Partners, een toonaangevende Europese risicokapitaalfirma die gespecialiseerd is in Life Sciences, heeft vandaag aangekondigd dat het Inventiva Pharma (IVA) een kapitaalverhoging van 35,5 miljoen euro heeft geleid via haar nieuw opgerichte Sofinnova Crossover I Fund. Sofinnova Partners investeerde 10 miljoen euro, waarmee het een van de grootste investeerders van het bedrijf is.

Inventiva, een beursgenoteerd bedrijf op Euronext Parijs (IVA), is een biofarmaceutisch bedrijf dat gespecialiseerd is in de ontwikkeling van behandelingen voor fibrotische en weesziekten, zoals non-alcoholische Steato hepatitis (NASH), systemische sclerodermie (SSc) en mucopolysaccharidose (MPS). Inventiva heeft een sterk technologieplatform dat is gebouwd op de uitgebreide kennis van mechanismen van fibrose, een chemische bibliotheek met meer dan 240.000 moleculen en celmodellen, met onder meer patiëntencellen die de ontdekking van nieuwe mechanismen en therapeutische kandidaten voor de behandeling van fibrotische ziekten, weesziekten en kanker versnellen.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Press for Sofinnova Partners
Anne Rein, +33 6 03 35 92 05
anne.rein@strategiesimage.com

Contacts

Press for Sofinnova Partners
Anne Rein, +33 6 03 35 92 05
anne.rein@strategiesimage.com