Moody's Analytics kondigt cloud services aan om banken te ondersteunen bij het naleven van wet- en regelgeving

LONDON--()--Moody's Analytics heeft haar software- en serviceaanbod voor de banksector vervolmaakt door oplossingen voor naleving van regelgeving en balansbeheer beschikbaar te maken in de cloud.

Voortbouwend op haar bestaande cloud-enabled en software-as-a-service (SaaS) oplossingen, komt deze meest recente ontwikkeling op een moment dat banken steeds vaker cloud-gebaseerde en SaaS-oplossingen overwegen als een manier om de kosten te verlagen, de productiviteit te verbeteren en meer waarde te halen uit back-office en middle-office systemen.

Oplossingen die nu in de cloud beschikbaar zijn: Moody's Analytics RiskAuthority™ platform, RiskConfidence™ ALM en Impairment systeem, Regulatory Reporting Module, RiskFoundation™ Discovery oplossing en Scenario Analyzer. De voor de cloud geschikte oplossingen kunnen worden ingezet in publieke, private of hybride omgevingen en beslaan verschillende wettelijke vereisten en standaarden voor rapportering, zoals IFRS 9, CECL, ALM/IRRBB en Basel l, ll en lll. Deze oplossingen zijn ook gericht op stresstests volgens de Dodd-Frank Act Stress Testing (DFAST) regels, Comprehensive Capital Analysis and Review (CCAR) en de European Banking Authority (EBA) regels.

Deze aankondiging is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.