A P&G új környezetvédelmi fenntarthatósági célok kitűzéséről adott hírt: a cég arra törekszik, hogy pozitív hatást gyakoroljon a világra, és másokat is erre ösztönözzön

Az "Ambition 2030" elnevezésű program céljai kiterjednek a cég márkáira, az ellátási láncra, a társadalmi szerepvállalásra és a P&G alkalmazottaira is.

×

P&G has achieved many of its 2020 environmental goals and has plans in place to meet the rest. New, broad-reaching goals for 2030 have been established; they aim to enable and inspire positive impact on the environment and society while creating value for the Company and consumers. (Photo: Business Wire)

CINCINNATI--()--A Procter & Gamble Company (NYSE:PG) ma bejelentette, hogy a vállalat már most számos célkitűzést teljesített az eredetileg 2020-ban elérendő környezeti fenntarthatósági céljai közül, megfelelő tervekkel rendelkezik a többi célkitűzés megvalósítására, és további széles körű, hosszú távú célokat fogalmazott meg, amelyeknek elérését 2030-ra tűzte ki. Az új célok, amelyeket egy "Ambition 2030" (2030-as ambíciók) elnevezésű program keretében kíván megvalósítani, annak biztosítására hivatottak, hogy a vállalat pozitív hatást gyakorolhasson a természeti környezetre és a társadalomra, példájával erre ösztönözve másokat is, és eközben értéket teremtsen mind a vállalat, mind a fogyasztók számára.

"Feltétlenül hiszünk abban, hogy a P&G példája előrevivő, növekedésre serkentő erő lehet, ezért fokozzuk a fogyasztók igényeinek mind teljesebb körű kielégítésére irányuló erőfeszítéseinket, miközben igyekszünk elősegíteni és lehetővé tenni a felelős fogyasztást" - fejtette ki David Taylor, a P&G elnök-vezérigazgatója és a cég igazgatótanácsának elnöke. "A fogyasztók elvárják, hogy a bizalmukat élvező márkák minden téren a legmagasabb teljesítményt nyújtsák, és ugyanakkor hozzájáruljanak az emberiség manapság legégetőbb és legösszetettebb problémáinak számító kérdések megoldásához. Cégünk globális jelenléte, az általunk világszerte kiszolgált mintegy öt milliárd fogyasztó szükségleteinek alapos ismerete, valamint innovációs sikereink lehetővé teszik számunkra, hogy pozitív hatást gyakoroljunk a világra."

A P&G "Ambition 2030" programjának célkitűzései közé a következők tartoznak:

" Márkák: A P&G 20 vezető márkája, köztük az Always, az Ariel, a Dawn, a Fairy, a Febreze, a Head & Shoulders, a Pantene, a Pampers és a Tide arra törekszik, hogy különféle eszközökkel lehetővé tegye és elősegítse a felelős fogyasztást. Ezek közé tartozik a 100%-ban újra feldolgozható és újrahasználható csomagolás, a fenntarthatóságot célzó újítások bevezetése és a vásárlók bizalmának erősítése a működés átláthatóságának biztosítása és a biztonságosságot szolgáló tudományos eredmények megosztása révén.

" Ellátási lánc: A P&G gyártó létesítményei felére csökkentik az üvegházhatású gázok kibocsátását, és elegendő megújuló forrásból származó elektromos energiát vásárolnak ahhoz, hogy a cég telephelyeinek 100%-át ellássák. A vállalat ugyanakkor legalább 5 milliárd liter vizet ún. cirkuláris vízgazdálkodás révén rendelkezésre álló forrásokból biztosít.

" Társadalom: A P&G továbbra is olyan, a társadalom átformálását célzó partnerkapcsolatok kiépítésére törekszik, amelyek hozzájárulnak az emberiség és a bolygó jólétének eléréséhez és ugyanakkor a cég üzleti tevékenységének bővítéséhez is, ideértve a világ óceánjaiba kerülő műanyagmennyiség csökkentését, az erdők védelmét és kiterjesztését, a nedvszívó higiéniai termékek újrahasznosítását biztosító megoldások számának bővítését és világszerte a veszélyeztetett területek vizeinek védelmét szolgáló együttműködési megállapodásokat.

" Alkalmazottak: A P&G igyekszik erősíteni alkalmazottaiban a fenntarthatóságot előtérbe helyező szemléletet, elősegíteni a fenntarthatóság elvének és gyakorlatának integrálását a mindennapi munkavégzésbe, ellátni munkavállalóit az ehhez szükséges eszközökkel, jutalmazni őket az elért eredményekért, és a fenntarthatóság terén elért előrehaladást alapvető szemponttá tenni a munkavállalói teljesítményértékelési rendszerben.

A P&G "Ambition 2030" programjának céljairól további részletekért kérjük, kattintson ide.

A P&G régóta vezető szerepet játszik a környezetvédelem terén, melynek köszönhetően már most teljesítette számos, 2020-ra kitűzött fenntarthatósági célját a prioritásként kezelt területeken, melyek a következők: a klímaváltozás mérséklése (a cég üvegházhatásúgáz-kibocsátását 2010 óta 16%-kal csökkentette), hatékony vízgazdálkodás (a vállalat gyártó létesítményeiben 2010 óta 27%-kal csökkent a felhasznált víz mennyisége), valamint a hulladék mennyiségének visszaszorítása (a P&G gyártó létesítményeinek több mint 80%-ából nem kerül hulladék szemétlerakóhelyekre).

A vállalat által a fenntarthatóság eléréséért tett erőfeszítések kiterjednek a termékfejlesztésre és a különféle földrajzi területeken végzett tevékenységek átalakítására egyaránt: a cég olyan termékekkel büszkélkedhet, mint a főként természetes alapanyagokból készülő Tide purclean mosószer vagy a Head & Shoulders tengerből származó műanyaghulladékból készült csomagolása. A gyártási eljárások módosításával elértük, hogy létesítményeink szélenergiát és biomassza-feldolgozásból származó gőzt hasznosítanak, kutatási tevékenységünk révén pedig olyan újításokat vezettünk be, amelyek évről évre több tonna műanyag újrafeldolgozását teszik lehetővé, és nem csak a P&G és az egész iparág, hanem az egész bolygó hasznára válnak.

A cég elért eredményeinek részletesebb leírása a vállalat 2017. évi Globális polgársági jelentésében (Citizenship Report) található.

"Az eddig elért eredményeinkre építve a 2030-ra kitűzött céljainkkal a világ két legégetőbb környezeti kihívásának leküzdéséhez szeretnénk hozzájárulni, amelyek a következők: az erőforrások véges volta és az állandóan növekvő fogyasztás" - magyarázta Virginie Helias, a P&G Global Sustainability egységének alelnöke. "Tudatában vagyunk annak, hogy a P&G egyedül nem tudja megoldani az összes problémát. Partnerekre és összefogásra van szükség ahhoz, hogy érdemi előrelépést érjünk el, és hogy márkáink olyan újításokat vezethessenek be, amelyek már a felelős fogyasztás következő szintjét képviselik."

"A P&G hagyományosan a fenntartható fejlődés egyik élharcosa. Stratégiáját arra a meggyőződésre alapozza, hogy üzleti tevékenysége annál sikeresebb lesz, minél teljesebben megvalósítja a fenntartható működést. Elismeréssel adózunk a cégnek Ambition 2030 programjáért, amelynek minden esélye megvan arra, hogy jelentős pozitív előnyöket biztosítson globális szinten mind a részvényesek, mind a környezet, mind a társadalom számára" - nyilatkozta Peter Bakker, a World Business Council for Sustainable Development elnök-vezérigazgatója.

Amit a P&G globális polgársággal kapcsolatos tevékenységéről tudni kell…

A P&G globális polgársági tevékenységének előterében a környezet és a fenntarthatóság iránti felelősség, az etikus működés és a vállalati társadalmi szerepvállalás, a közösségek segítése, a nemi esélyegyenlőség biztosítása, a sokszínűség és a társadalmi befogadás elérése áll. A vállalat Globális polgársági programjai támogatják az Egyesült Nemzetek által kitűzött, a szegénység leküzdését, a bolygó védelmét és az emberiség általános jólétét biztosítani hivatott fenntartható fejlődést szolgáló célok megvalósítását. A P&G globális polgárság terén tett erőfeszítéseinek részletes ismertetése a P&G 2017. évi Globális polgársági jelentésében (Citizenship Report) található, amely ide kattintva érhető el.

Amit a Procter & Gamble-ről tudni kell…

A P&G világszerte megbízható és magas minőségű termékekkel áll a fogyasztók rendelkezésére. A vállalat vezető márkái közt szerepel többek közt az Always®, az Ambi Pur®, az Ariel®, a Bounty®, a Charmin®, a Crest®, a Dawn®, a Downy®, a Fairy®, a Febreze®, a Gain®, a Gillette®, a Head & Shoulders®, a Lenor®, az Olay®, az Oral-B®, a Pampers®, a Pantene®, az SK-II®, a Tide®, a Vicks® és a Whisper®. A P&G vállalatcsalád tagjai mintegy 70 országban működnek szerte a világon. A vállalatra és márkás termékeire vonatkozó legfrissebb információkért kérjük, keresse fel a http://www.pg.com internetes oldalt.

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendo a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.

Contacts

P&G Company Communications
Julie deSylva, 513-780-0006
Desylva.j@pg.com

Contacts

P&G Company Communications
Julie deSylva, 513-780-0006
Desylva.j@pg.com